Petar Petrović
Alo / M.Jošida
Petar Petrović

Alo / M.Jošida

Petar Petrović, Foto: Alo / M.Jošida

Uz intoniranje državne himne i postrojavanje Garde Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine, juče je počelo redovno jesenje zasedanje.

Zvezda dana bio je Petar Petrović, poslanik Jedinstvene Srbije, koga ni polomljena ruka nije sprečila da dođe na posao. Iako sa gipsom na ruci, narodni tribun je veselo ćaskao sa kolegama i objašnjavao im šta ga je snašlo.

Kako „Alo!” nezvanično saznaje, Petrović je krenuo u berbu jabuka, popeo se na stub da dohvati voćke, ali je pao i povredio ruku.

Sanda Rašković Ivić

Alo / M.Jošida

Sanda Rašković Ivić, Foto: Alo / M.Jošida

Inače, crvena boja juče je dominirala u Skupštini Srbije. Dame su za početak jesenjeg zasedanja odabrale kombinacije u tim tonovima, dok su se gospoda odlučila za kravate vatrenih nijansi.

Pročitajte još:

Poslanice Dubravka Filipovski, Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović i Nataša Vučković zablistale su u crvenim odevnim kombinacijama, a kravate u istom tonu prošetali su Vojislav Šešelj, Aleksandar Šešelj, Marko Atlagić i mnogi drugi.

Aleksandar Šešelj

Alo / M.Jošida

Aleksandar Šešelj, Foto: Alo / M.Jošida

Poslanici su redovno zasedanje počeli postavljanjem pitanja članovima Vlade, a interesovalo ih je da li bivši britanski premijer Toni Bler vodi pregovore o Kosovu i Metohiji, ko je ubio Olivera Ivanovića, da li je poverenik za informacije od javnog značaja potrošio 1,3 miliona dinara za službena putovanja, a neki su imali i predloge kako Srbija treba da reaguje na provokacije Albanaca.

Nataša Vučković

Alo / M.Jošida

Nataša Vučković, Foto: Alo / M.Jošida

Doduše, naši parlamentarci nisu se preterano naradili jer je zasedanje juče prekinuto zbog nedostatka kvoruma, a opozicija je do 14 časova, kada je bila proglašena redovna pauza, uspela da obrazloži oko 60, od oko 170 podnetih predloga za dopunu dnevnog reda. Parlamentarci će sa radom na utvrđivanju dnevnog reda nastaviti danas u 10 časova.