Skupština Srbije
Dejan Briza, Alo
Skupština Srbije

Tanjug/Zoran Žestić

Skupština Srbije, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Led je probio Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije i lider SPS-a, koji je priznao da je afera o kojoj „Alo!“ danima piše glavna tema u skupštinskim kuloarima.

Ivica Dačić

Alo/Masanori Jošida

Ivica Dačić, Foto: Alo/Masanori Jošida

- Bila je naslovna strana „Alo!“ gde stoji da su se dvojica poslanika zaljubili u lepu službenicu. Kažu da su iz SPS-a. U tekstu stoji da sigurno nisu Mrka, Joška Broz, Toma Fila i Ivica Dačić. Ja sam aboliran. Malo mi je krivo, oni imaju po 70, 80 godina. Ali dobro, barem sam aboliran. U Skupštini je pretraga u toku, ko s kim… Nismo otkrili ko je - poručio je on gostujući u emisiji „Ćirilica“.

Narodni poslanici za „Alo!“ poručuju da nemaju ništa protiv zaljubljivanja, ali ističu da je problem ako su akteri ove afere u bračnim zajednicama.

Aleksandar Čotrić

Alo / V. Marković

Aleksandar Čotrić, Foto: Alo / V. Marković

- Sećam se afere čiji akter je bio predsednik parlamenta iz vremena vladavine DOS-a koji se zaljubio u jednu službenicu, pa ga je to koštalo i braka i karijere. I sada je situacija komplikovana ako su, zaista, dvojica poslanika zaljubljeni u istu devojku, pa još ako su oženjeni, ili u vezi, i ako je i ona u vezi, to onda nije ljubavni trougao, već šestougao. Zapravo, više mi to liči na začarani krug. Inače, nemam ništa protiv zaljubljivanja, ako za ljubav nema prepreka, jer bolje je da se ljudi vole nego da se mrze i svađaju - istakao je za „Alo!“ Aleksandar Čotrić, a sličan stav ima i Marijan Rističević.

Marijan Rističević

Alo!/Marko Đoković

Marijan Rističević, Foto: Alo!/Marko Đoković

- Nije sramota biti zaljubljen ako se radi o neoženjenim muškarcima i neudatim ženama i ako postoji neka hemija. To ne bi bila prva ljubav u parlamentu, a neke su u prošlosti realizovane sklapanjem braka - poručio je za naš list ovaj narodni tribun.

Poslanica SPS-a Snežana Paunović priznaje da naše tekstove čita, ali ističe da tuđe privatne živote ne komentariše.

Snežana Paunović

Alo / M.Jošida

Snežana Paunović, Foto: Alo / M.Jošida

- Istina je da sam pročitala oba teksta u vašim novinama, međutim, nemam manir da komentarišem ničiji privatni život. Verujem da je interesovanje na temu veliko, to je uglavnom tako - rekla je ona.

„Alo!“ je pisao da u pauzama skupštinskih zasedanja narodni poslanici poslednja dva meseca „na meniju“ imaju jako pikantnu temu o kojoj šapuću. Njih je, naime, okupirala informacija ili sočan trač da su dvojica njihovih kolega ušla u ljubavnu, tačnije švalersku, vezu sa istom mladom skupštinskom službenicom.

Lepa službenica je, prema rečima naših izvora, bliska SPS-u i u parlament je dovedena po partijskoj liniji.

- Nije ovo baš prijatna situacija, komična jeste, ali je jako ružno otkrivati imena onih koji se pominju pogotovo što se radi o oženjenim ljudima, to je sve na nivou trača. A kad je reč o socijalistima i da li su oni u ovoj priči, pa mogu reći da sigurno nisu u pitanju njihovi poslanici Toma Fila, Milutin Mrkonjić ili Joška Broz, a ni predsednik Skupštine Ivica Dačić - rekao nam je jedan poslanik uz šalu da posle ovih saznanja više ne stoje konstatacije da je Skupština u novom sazivu jako dosadna.