Sanda Rašković Ilić i Aleksandra Jerkov
Alo.rs

 

Sanda Rašković Ilić i Aleksandra Jerkov

Alo.rs

Sanda Rašković Ilić i Aleksandra Jerkov, Foto: Alo.rs

Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke Vuka Jeremića i Aleksandra Jerkov iz Demokratske stranke Zorana Lutovca, prisustvovale su juče sastanku Ženske parlamentarne mreže u Skupštini Srbije, uprkos odluci SzS o bojkotu rada parlamenta.

Sanda Rašković Ilić i Aleksandra Jerkov

Alo.rs

Sanda Rašković Ilić i Aleksandra Jerkov, Foto: Alo.rs

Iako je Lutovac nedavno izjavio da će svako eventualno prisustvo poslanika njegove stranke sednicama Skupštine ili skupštinskih tela značiti da taj poslanik više ne zastupa interese DS, Aleksandra Jerkov je odlučila da razmišlja svojom glavom i ne poštuje ove odluke.

Isto je učinila Sanda Rašković Ivić, koja po svemu sudeći ne mari previše za Jeremićev stav o bojkotu.

Da li je narušena kohezija Demokratske stranke, ima li previranja unutar Poslaničkog kluba i postoje li razlike u tumačenju zahteva proisteklih iz Sporazuma sa narodom, neka su od pitanja pokrenutih u javnosti na koje je u autorskoj emisiji Ljubice Gojgić odgovarao Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke.

Poziv na bojkot sednica Skupštine od strane DS-a

Alo.rs

Poziv na bojkot sednica Skupštine od strane DS-a, Foto: Alo.rs

Nedavno je "Predsedništvo DS svojom odlukom pojasnilo da će se kršenjem stranačke discipline smatrati svako učešće na plenarnim zasedanjima i u radu radnih tela i organa Skupštine".

- Svako eventualno pojedinačno učešće jeste pojedinačna odluka i ona ne predstavlja kršenja Ustava, ali automatski znači da poslanik ne zastupa više interese DS. Razgovor sa Metju Palmerom iskorišćen je da se ukaže na istovetnost ocena stručnih timova koje je Savez formira i eksperata Komisije EU - rekao je Lutovac.