Nenad Popović
Oliver Bunić
Nenad Popović
Nenad Popović, Foto: Oliver Bunić

 

„Zalažemo se da što pre bude raspisan referendum na kojem bi se narod izjasnio da li je za ili protiv nastavka evropskih integracija pod uslovom priznavanja nezavisnosti Kosova“, ističe se u saopštenju stranke Nenada Popovića. Iz stranke poručuju da je posebno važno saopštiti da se Srbija nikada i ni pod kojim uslovima neće odreći vlasništva nad imovinom na Kosovu i Metohiji.


„Pitanje svojine je sveti i primarni postulat na kojem počiva čitava zapadna civilizacija. Ne može pravo svojine, koje se vekovima poštuje kao neprikosnoveno i nepovredivo pravo u SAD i svim zemljama EU, da bude gaženo samo u slučaju Srbije i srpskih preduzeća na Kosovu i Metohiji“, ističe se u saopštenju SNP-a. Ta partija zato poziva Vladu da se odlučno usprotivi svakom pokušaju otimanja ski-centra „Brezovica“, hidroelektrane „Gazivode“, rudnika „Trepča“, kao i svih drugih preduzeća i infrastrukturnih objekata u koje je Srbija u proteklih 60 godina uložila više od 17 milijardi dolara.


Raspisivanje referenduma o nastavku evropskog puta zatražila je i vanparlamentarna Demokratska stranka Srbije. DSS traži da se „javnosti saopšti puna istina o ucenama EU, a građanima na referendumu prepusti odluka o daljem putu države“.

Komentari (10)

Peković

12.10.2015 10:44

Pa u slučaju KiM već je pogaženo sve moguće do Međunarodnog prava. Tako da očekujem dalje gaženje. Mora se promeniti vlast u Srbiji da bi se promenila politika i stav prema KiM koji je sada apsolutno neprihvatljiv svakom Srbinu. EU nam ne treba, treba nam naša zemlja, ljudi i naše crkve na KiM.

Kosovar

12.10.2015 10:50

Srpske vlasti su se odrekle svih nas na KiM. Trebalo bi da dođu i da malo žive ovamo pa da vidimo šta će misliti i kako će pregovarati u Briselu. Kada im dogori ispod nogu zaboraviće EU bajku. Ovako kada ih gledam u skupim odelima i limuzinama, a o KiM znaju samo iz kojekakvih teorija, dođe mi da se ja njih odreknem. Sram bilo svakoga ko izda KiM. Brankovići nam vode zemlju.

Stanislav

12.10.2015 10:50

Verujem da nije potreban referendum da bi se pod tim uslovima reklo dedinitivno NE evrointegracijama!

Marija

12.10.2015 10:54

Slaba vajda od ove vlade. Oni nece nipokoju cenu raspisati referendum. Jedino resenje je prvo raspisati izbore pa onda(ili usput) i referendum!

Srba

12.10.2015 10:55

Narod treba i mora da izađe i kaže svoje mišljenje jer ovo ide u nedogled sa urušavanjem... Ne smemo da dopustimo nekome ono što je naše jer to nema nikavog smisla previše smo izgubili..EU je u više navrata pokazala koliko nas poštuje time što nam sve ovo namešta sa migrantima i podržava otimanje ne samo naše zemlje već i naše istori da tako definitivno treba da se okrenem mnogo više prema Ruskom narodu jer nam oni jedini mogu pomoći..

Miki

12.10.2015 11:04

Napokon neko da kaže da ovo što se dešava nije u redu i da ovako nemože..Mora narod da kaže svoje mišljenje jer je narod i postavio tu istu vlast da tako narod treba i da odluči kojim putem treba da ide...Brisel i evropa nam nisu prijatelji jer to i ne dokazuju...

Jeca

12.10.2015 14:20

Činjenica je da posle Srebrenice i ovoga što se sada dešava u vezi sa Kosovom moramo dobro da razmislimo da li je dobro po nas da uopšte i uđemo u EU. Kakvu mi podršku uopšte možemo da očekujemo od nje?

Ivana

12.10.2015 14:20

Rusija je blokirala sramnu rezoluciju o Srebrenici, ali neće moći da nam pomogne i oko Kosova, jer je to pitanje između nas i te predivne Evrope koja nam samo kopa sve veću raku. Ja sam za referendm

Nikolina

12.10.2015 15:31

Ne smatram da je ulazak u EU u ovom trenutnu dobar po Srbiju. Prema tome, ako vlast već vidi da narod nije siguran u ovo, treba da zamrznu pregovore i preispitaju volju naroda. Taj narod ih je i izabrao i njega predstavljaju.

Milan Konstantinović

12.10.2015 16:14

Mislim da su nam Rusi najiskreniji prijatelji. Države koje su članice EU nikada nisu pokazivale da im je iole stalo do naše zemlje. Ni u kom smislu!