Političari treba da se vakcinišu poslednji!
alo.rs
Dragan Marković Palma
Dragan Marković Palma, Foto: Printscreen

PALMA : MALI ŠENGEN JE ZNAČAJAN ZA NAŠU PRIVREDU

I POLJOPRIVREDNA GAZDINSTVA DA DOBIJU POMOĆ KAO I DRUGI PRIVREDNI SUBJEKTI

"Moje pitanje za ministra finansija Srbije Sinišu Malog je, imajući u vidu da ako su privredni subjekti sva pravna društva koja imaju određen broj zaposlenih, smatram da toj grupi pripadaju i poljoprivredna gazdinstva. Smatram da su ta poljoprivredna gazdinstva uskraćena, jer nisu dobijala stimulaciju u vreme korona virusa, kao drugi privatni preduzetnici. Pitanje je da, ako postoji mogućnost, da i ta poljoprivredna gazdinstva dobiju stimulaciju iz državnog paketa kao i drugi privatni preduzetnici. Poljoprivredna gazdinstva su porodična, gde rade čitave porodice. Znamo da je teško vreme, da je država mnogo uložila i pomogla svima, pre svega naš zdravstveni sistem. I da nije toliko ulagano ove godine u zdravstvo, da nisu napravljeni novi klinički centri, bolnice, da nije na vreme došlo do nabavke respiratora i druge opreme, mi bi danas imali mnogo
veći problem."rekao je Marković.

POLITIČARI I POSLANICI ZADNJI DA SE VAKCINIŠU

"Dobro je da je naš državni vrh na čelu sa predsednikom Vučićem obezbedio vakcine protiv korone, koje će u Srbiju stići do kraja godine. Moj predlog je da mi koji smo birani na izborima treba zadnji da se vakcinišemo. Prvo obični građani i gospoda poljoprivredni proizvođači. Do sada je oko 15 posto poslanika preležalo koronu i ja želim svim građanima, koji su pozitivni na taj virus, da što pre izbace to zlo iz sebe bez posledica", kaže predsednik Jedinstvene Srbije.

PRAVO NA POSLANIČKO MESTO SE NE DOBIJA NA PREGOVORIMA. TO PRAVO VAM DAJU GRAĐANI NA IZBORIMA NA OSNOVU REZULTATA

"Što se tiče zahteva dela opozicje za pregovorima o izbornim uslovima, o čemu da se pregovara. Ne daju vam pravo na poslanička mesta Vučić, Dačić, ministri i Skupština. To pravo vam daju građani na izborima, na osnovu izveštaja o radu, na osnovu programa, na osnovu rezultata koje si napravio kada si bio na vlasti.Neće se više desiti da se na vlast vrate oni koji su imali prilike da urade nešto za Srbiju, a nisu uradili ništa. Tako je bilo i kada je proglašavana nezavisnost Kosova. Šta su tada uradili ? Išli na moleban u crkvu. Molili se Bogu da Bank Ki Mun povuče nezavisnost Kosova. Ja poštujem i crkvu i veru, ali borba protiv nezavisnosti Kosova se vodi onako kako su je vodili Vučić i Dačić. Odeš u državu koja je priznala nezavisno Kosovo i ubediš ih da to nije u redu i da je međunarodno pravo na strani Srbije. I kao rezultat dobiješ da 18 zemalja povuče to priznanje i sada takozvano nezavisno Kosovo nema većinu ni u jednoj svetskoj organizaciji" rekao je Marković i dodao da će poslanička grupa Jedinstvene Srbije glasati za sve predložene zakone.

PROČITAJTE JOŠ: