Nebojša Stefanović
Printscreen
Nebojša Stefanović

Printscreen

Nebojša Stefanović, Foto: Printscreen

- Kada policija strpljivo trpi kamenice, onda kažu da vlast ponižava policajce i da je trebalo ranije da intervenišu. Kada policija, štiteći i sopstvene živote, pohapsi one koji bacaju kamenice i nanose im teške telesne povrede, kada privede one koji ih napadaju, udaraju i šutiraju onda napadači postanu "naša deca", ističe ministar i postavlja pitanje,

- Da li su oni koji bacaju kamenice i baklje naša deca ili su huligani, kriminalci i nasilnici? Da li to zavisi od toga da li napadaju policiju ili novinare, da li polome noge pripadniku MUP-a ili našamaraju nekog od lidera Saveza za Srbiju?

Iako su, kaže Stefanović, za njega svi napadači isti i policija će prema svima isto postupati u skladu sa zakonom, pita jer želi da ukaže na licemerje onih koji to tvrde svakoga dana.

- Nema kriminalaca u uniformi i nema huligana u redovima policije, moje kolege su pošteni, časni i odgovorni ljudi koji štite Srbiju, njene građane i zakone ove zemlje - navodi ministar Stefanović i dodaje da će zbog toga uvek stati u njihovu zaštitu protiv svih onih koji bi da se raduju kada poleti komad ivičnjaka ili deo odvaljene fasade prema momcima i devojkama, "našoj deci u uniformi, koja su do juče vadila ljude iz poplavljenih kuća ili su im pomagali u svakoj drugoj situaciji u kojima im je pomoć bila preko potrebna".

Pročitajte još:

A što se tiče svih onih koji bi da relativizuju kriminal, koji bi da relativizuju krivična dela učinjena protiv policajaca i imovine, zavijena u tobožnje proteste protiv vlasti, poručuje još jednom - "nemojte se baviti nasiljem".

- Policija i naša država će i te kako umeti da odgovori da bi zaštitili živote ljudi, da bi zaštitili demokratiju i prava ogromne većine građana, koja se uopšte ne slaže sa ovakvim nasiljem koje se dešava na ulicama naših gradova - zaključio je Nebojša Stefanović.