Prijava
printskrin
Prijava

printskrin

Prijava, Foto: printskrin

Nakon još jedne malverzacije i sumnjive odluke gradske izborne komisije Šabac o poništavanju izbora na biračkom mestu "Šipurske livade", poverenik Srpske napredne stranke Boban Birmančević potražio je pravdu i odbranu izborne volje građana pred sudom.

On je, naime, Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu podneo krivičnu prijavu protiv predsednice biračkog odbora Sanje Pavlović zbog toga što je kao lice zaduženo za sprovođenje izbora, u subotu 3. oktobra na biračkom mestu u Domu kulture "Šipurske livade" dodavanjem listića pri prebrojavanju izmenila broj glasačkih listića.

U prijavi se navodi da je Pavlovićeva posle zatvaranja biračkog mesta, kada je od strane svih članova biračkog odbora nakon dva prebrojavanja utvrđen broj od 845 listića u kutiji, dodala jedan listić i pristupila novom prebrojavanju listića.

Prijava

printskrin

Prijava, Foto: printskrin

Tada je utvrdila da je broj listića veći za jedan u odnosu na broj zaokruženih birača u biračkom spisku.

U prijavi se navodi da je Pavlovićeva tom prilikom izvršila krivično delo falsifikovanja rezultata glasanja iz člana 161. Krivičnog zakonika.

Birmančević je u prijavi predložio saslušanje Sanje Pavlović, ali i svedoka ovog krivičnog dela. Na potezu je tužilaštvo.

Šapčani s nestrpljenjem očekuju pravdu i kaznu za manipulaciju izbornom voljom građana, koja je Srpskoj naprednoj stranci svetinja, a Nebojši Zelenoviću i njegovim članovima biračkih odbora tek sredstvo za što duži ostanak na vlasti, mimo volje naroda.

Pročitajte: