Pokret socijalista
Promo
Pokret socijalista

Promo

Pokret socijalista, Foto: Promo

Pokret socijalista osudio je upad Marka Bastaća u redakciju dnevnog lista "Alo", a posebno pretnje i uvrede koje je izrekao urednicima i novinarima.

To je, kako su naveli u saopštenju dostavljenom medijima, još jedan u nizu napada i pritisaka koje novinari doživljavaju godinama od Đilasa, Jeremića i onih koje šalju da prete i maltretiraju novinare umesto njih.

Aleksandar Vulin

Alo!/ Rajko Ristić

"Upad u "Alo" je još jedna potvrda kako Đilas, Jeremić i dosovci shvataju medijske slobode, a mi se pitamo kako bi se tek ponašali prema novinarima da su kojim slučajem na vlasti", navodi PS u saopštenju, te konstatuje da svaki novinar koji savesno radi svoj posao i ima hrabrosti da napiše istinu o Đilasu i Jeremiću biva napadnut.

Pročitajte još:

PS zato poziva nadležne da hitno sankcionišu ponašanje "Đilasovog Bastaća", a udruženja novinara, nevladine organizacije i borce za ljudska prava pita zašto ćute

"Gde su sada reporteri bez granica da osude Bastaća i stanu uz svoje kolege? Šta to još dosovci treba da urade novinarima, pa da i oni osete potrebu da reaguju", pita Pokret socijalista u današnjem saopštenju za medije.

Marko Bastać

Alo!/Vladimir Marković