Aleksandar Vučić
Alo!/Ana Paunković
Aleksandar Vučić

Alo!/Ana Paunković

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Ana Paunković

Srbiji se nikako ne sme dozvoliti da ostane najjači i najvažniji faktor u regionu. Vlast u Beogradu se mora baciti na kolena…

U međuvremenu predsednik Crne Gore Milo Đukanović Srbiju naziva „okupatorskom zemljom“ koja deluje destabilizujuće sa Rusijom na Balkanu, pa proteruije sveštenike SPC i skrnavi istorijske činjenice, dok premijer Makedonije Zoran Zaev poručuje kako su srpski šef države Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban umešani u bekstvo Nikole Gruevskog. Analitičar Branko Radun ističe da su naši susedi spojili lepo i korisno:

- Teza im je da je Srbija ruski eksponent na Balkanu i vidi se da je to koordinirana akcija kojanema uporište u činjenicama. Cilj je da se diskredituje Srbija, a oni predstave na Zapadu kao poslednja odbrana od Rusije na Balkanu.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević navodi da njihovo zajedničko delovanje nije institucionalizovano, ali je lako vidljivo:

Pročitajte još:

- Kad pogledamo ponašanje zemalja u okruženju, Crne Gore i Hrvatske, pogotovo, onda je sasvim jasno da oni vode antisrpsku politiku, jer izgleda nikome ne odgovara da Srbija bude jaka i stabilna