Aleksandar Vučić i papa Franja
Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić i papa Franja

Instagram Printscreen

Aleksandar Vučić i papa Franja, Foto: Instagram Printscreen

* Papa želi Srbiju u EU, a velika želja pape je da ode u Srbiju, ali i Rusiju.

* Što se tiče Kosova, stav Vatikana ostaje nepromenjen, i trenutno nema govora o njegovom priznanju

* Papa bi uskoro mogao da doputuje u Srbiju

Papina želja je da Srbija što pre uđe u Evropsku uniju, jer će projekat ujedinjene Evrope biti gotov tek kada se integrišu i zemlje Zapadnog Balkana, rekao je visokopozicionirani sveštenik iz vatikanske hijerarhije.

On je podsetio da je Vatikan i do sad imao uticaj na politiku Brisela, gde su inicijative ranijih papa bile dobrodošle.

Razgovor pape Franja i predsednika Aleksandra Vučića po mišljenju mnogih u Vatikanu bio je izuzetno koristan i konstruktivan, rekao je sveštenik, ponavljajući da je i tom prilikom izražena želja svetog oca da poseti Srbiju.

Borko Stefanović zaboravio da ga snima kamera! Kad čujete šta je rekao o Đilasu krenuće vam suze od smeha! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 14.09.2019. 19:27 - 14.09.2019. 20:13 Teško se zaneo! Borko Stefanović, Foto: Printscreen Nekadašnji lider Srpske levice koja se u potpunosti utopila u Đilasovu Stranku slobode i pravde, gostujući na N1 potvrdio je svoju lojalnost nekadašnjem gradonačelniku Beograda i lideru opozicije Draganu Đilasu. OGLASIO SE NSP POVODOM BLOKADE REKTORATA!

 

"Nije tajna da je velika želja ovog pape da ode u Srbiju, ali i Rusiju. Vatikan je svestan da to ne zavisi, kada je reč o Srbiji, samo i isključivo od predsednika VUčića, ali su veoma dobro prihvaćene njegove reči iz kojih se vidi da podržava dolazak pape", rekao je sagovornik iz Vatikana. 

Aleksandar Vučić i papa Franja

Instagram

Aleksandar Vučić i papa Franja, Foto: Instagram

 

Papa je sa Vučićem, ukazuju u Vatikanu, imao veoma otvoren razgovor, nije se bežalo ni od najosetljivijih tema, a predsednik Srbije detaljno je upoznao papu sa događajima na Kosovu.

Utisak je sagovornika, da se neće ništa menjati ni u odnosu Vatikana prema priznanju Kosova.

Pročitajte još:

 

"U diplomatiji nikad ništa nije gotova priča, ali procenjujem da je glavna poruka Vatikana da se sedne za sto i razgovara. O priznanju Kosova nema u ovom času ni govora", rekao je sveštenik.

Vatikanski krugovi su sa posebnom pažnjom propratili inicijativu da se radi na uspostavljanju boljih odnosa Hrvatske i Srbije. Istovremeno, Vatikan pažljivo prati i položaj katolika u Srbiji, a sagovornik Novosti kaže da ga ne bi iznenadilo da vatikanska diplomatija uskoro pokrene inicijative koje bi vodile poboljšanju odnosa Srbije i Hrvatske.

Ukazuje "da, ako ova poseta budi nadu za početak nečeg novog, to bi pre svega značilo da i dijalog Hrvatske i Srbije bude konstruktivniji".

Na pitanje hoće li papa uskoro posetiti Srbiju, izvor Novosti je rekao da "Niko nikoga ne požuruje, ali utisak je mnogih u Vatikanu da je došlo vreme da papa Franja otputuje u Beograd".

Bonus video: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina