Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug

U srdačnom i prijateljskom razgovoru poglavar drevne pravoslavne crkve na Bliskom istoku upoznao je predsednika Vučića sa iskušenjima kroz koja je tokom ratnih godina prolazio pravoslavni narod Sirije i naglasio istorijsku bliskost i povezanost Antiohijske i srpske patrijaršije, kao i zadovoljstvo višednevnom posetom Srbiji, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

PROČITAJTE JOŠ:

Vučić je izrazio nadu da će narod Sirije u budućem periodu osetiti blagodeti mira i slobode, te da će ratne patnje i stradanja ostati u prošlosti.

Posebna tema razgovora predsednika sa dvojicom patrijaraha bio je težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je upoznao Jovana X sa pozitivnim rezultatima reformi koje se sprovode u Srbiji i istakao značaj jubileja 800 godina autokefalnosti SPC, koji će biti obeležen tokom 2019. godine, a kojom prilikom će Hram Svetog Save, sa okončanim radovima na drugoj fazi mozaika, zasijati novim sjajem.

Susretu predsednika i dvojice patrijaraha prisustvovali su mitropoliti Akre Vasilije, Njujorka i Severne Amerike Josif, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, episkopi bački Irinej, šumadijski Jovan.

Komentari (3)

Goca

19.10.2018 14:28

Vera nas povezuje i čini bliskim bez obzira na geografsku udaljenost.

Elena

19.10.2018 15:05

Svaka cast. Tako i treba da bude

Mile

19.10.2018 18:40

Predsednik Vučić je u duhu svoje miroljubive politike izrazio nadu da će narod Sirije u budućem periodu osetiti blagodeti mira i slobode, te da će ratne patnje i stradanja ostati u prošlosti!