Aleksandar Vučić
Printskrin
Aleksandar Vučić

Printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

 

Na pitanje da prokomentariše to što je direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir Mugoša saopštio da je ta institucija pokrenula kontrolu u svim verskim zajednicama zbog duga koji, kako tvrdi, ima Mitropolija crnogorsko-primorska i upozorio da će naplata, ako Mitroplija ne plati dug dobrovoljno, naplata biti prinudna, Vučić je rekao da će Srbija platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori.

"Ne znam šta da kažem, nemam nikakav problem sa tim. Ako treba da pomognemo SPC i Mitropoliiji crnogorsko-primorskoj ili bilo kojoj eparhiji u Crnoj Gori po tom pitanju da nam ne bi uduzimali svetinje, pomoći ćemo, platićemo sve što treba da platimo", poručio je Vučić gostujući na Tv Prva.

Vučić je i govorio o najnovijim optužbama predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji tvrdi da se Srbija konstantno meša u unutrašnje stvari Crne Gore.

- Nikada se Srbija nije mešala u pitanje izbora u Crnoj Gori, niti smo želeli da odlučujemo ko je na vlasti a ko u opoziciji - rekao je Vučić, pa dodao:

- Uvek se govori o tome da se mi negde mešamo i određujemo ko će da vlada, a istina je drugačija. Neki u Crnoj Gori su mislili da je Crna Gora samo njihova, ali i da je Srbija i Beograd isto njihova. Mi smo imali i imamo mnoge ljude, pogotovo u visokim bezbednosnim strukturama koji su iz Crne Gore. Ne možeš ti da radiš za agenciju jedne druge zemlje, a da zauzimaš visoke pozicije u Srbiji. Mi smo mnoge od njih očistili, ali ne sumnjam da takvih slučajeva ima još.

- Crnogorci u Srbiji mogu da se osećaju kao u svojoj otadžbini. Mi sa time nemamo problem, problem je što Srbi ne smeju da se osećaju kao Srbi u Crnoj Gori.