Aleksandar Vučić i Bocan Harčenko
PREDSEDNIŠTVO SRBIJE
Aleksandar Vučić i Bocan Harčenko

PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

Aleksandar Vučić i Bocan Harčenko, Foto: PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom izrazio zabrinutost zbog atmosfere na Kosovu i Metohiji, posle tamošnjih izbora, i izazivanja tenzija od strane Prištine.

Predsednik Vučić je rekao da nije znao da postoji otrov koji selektivno deluje na etničkoj osnovi, ali da će insistirati na sveobuhvatnoj istrazi i kažnjavanju lažova i prevaranata, koji su organizovali ovu sramnu medijsku akciju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o završnim pripremama za posetu premijera Dmitrija Medvedeva u subotu, 19. oktobra.

Pročitajte još:

Oni su rekli da je program posete intenzivan i sadržajan, kao i to da će na najbolji način odraziti odlične političke odnose i široki spektar saradnje Srbije i Rusije.

Kako su istakli dvojica sagovornika, poseban značaj imaće zajedničko obeležavanje 75-godišnjice oslobođenja Beograda, koje potvrđuje slobodarsku tradiciju i bratstvo dvaju naroda.

Bonus video: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!