Petar Škundrić
ALO foto Dejan Briza
Petar Škundrić

ALO foto Dejan Briza

Petar Škundrić, Foto: ALO foto Dejan Briza

Petar Škundrić je u izjavi za „Alo!“ povodom tog događaja naveo da je njegov sin na demonstracije „samo svratio i da nije tačno da je kod sebe imao palicu“.

- Sve što imam da kažem na tu temu reći ću tamo gde treba. Vama mogu samo da kažem da apsolutno ništa nije tačno od onoga što se u javnosti pojavilo do sada - u dahu je naveo nekadašnji ministar, koji je potom potvrdio da je njegov sin priveden:

- Da, moj sin jeste uhapšen, ali moj sin nije kod sebe imao palicu, postoje snimci na kojima se to vidi. On nije vršio nikakvo nasilje niti pokušavao da provali u parlament i za to, kako rekoh, postoje ozbiljni dokazi i biće dostavljeni gde treba - naglasio je on.

Na pitanje šta je njegov sin uopšte radio na nasilnim demonstracijama, Dačićev savetnik je odgovorio:

Pročitajte još:

- On je tamo svratio, nije hteo da beži kao drugi i to je to.

Povodom ovog događaja oglasio se i lider SPS-a Ivica Dačić, navodeći da bi Vladimir Škundrić trebalo da snosi sve zakonske posledice. Dačić je istakao da su i on lično i SPS, među prvima, isto veče najoštrije osudili divljanje huligana, nasilni upad u Skupštinu i napad na policiju, i rekli da to nema nikakve veze sa epidemijom koronavirusa, već da je to pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti.

- Zahtevali smo najoštriju reakciju nadležnih organa i hapšenje huligana. To važi za sve, bez izuzetaka. Vladimir Škundrić nema nikakve veze sa SPS-om i treba da snosi sve zakonske posledice - rekao je Dačić.

Znate li vi ko sam ja?

Mladi Škundrić koji je u momentu hapšenja na licu imao masku, kako su objavili mediji, obratio se policajcima rečima: „Da li znate da sam ja sin Petra Škundrića?“

On je naveo i da je krizno vreme - ulične demonstracije i nasilje - prilika da predsednik Aleksandar Vučić vidi ko bi ostao uz njega i kada je teško.

- Krizni menadžment, odnosno upravljanje državom u krizi i upravljanje sobom u krizi jeste važna stvar. Vučić je mogao da vidi i da pretpostavi ko će ostati uz njega i kad bude teško. Kada je lepo, kada je stranka jaka i na vlasti, ne možete da dođete do prvih redova u sali na skupovima. Kada je teško, isprazne se prvi redovi - kazao je Dačić.

Takvo iskustvo, kako je rekao, imala je stranka koju vodi. Video je kako su se posle 5. oktobra ispraznili prvi redovi u salama, pobegli su i ograđivali se od Slobodana Miloševića pojedinci koji su ga najviše zloupotrebljavali.

- Vučić dobro zna ko mu se javio i ko ga je podržao, a nije čekao da vidi šta će da se desi - rekao je Dačić.

On je istakao da su Vučić i on svojevremeno zvali predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana tokom neuspelog puča i da nisu čekali da vide ko će da pobedi. Zbog toga su, kako je rekao, odnosi dve zemlje na višem nivou.

Pročitajte:

 

Komentari (9)

Fuj

12.07.2020 09:49

Šta zna dijete! Vidjelo 20.000 ljudi i stalo u red pred vrata skupštine, mislilo dijele se bombone.

kate

12.07.2020 10:33

Kako ga nije stid!!!."Samo je svratio na demonstracije"!!. A koliko si ti deca stranačkih drugova zaposlio po državnim institucijama gde su najveće plate!!. (NB).

ZWEKI

12.07.2020 10:37

STA KAZE..."moj sin nije pravio nerede, samo je svratio"....e sad kad je tako, sada neka isto tako SVRATI MALO DO ZATVORA na duze vreme....

Voja

12.07.2020 10:54

Nikada njihovi sinovi nisu krivi

Laki

12.07.2020 12:33

Zasto nije svratio u neku od Kovid bolnica da pomogne medecinskom osoblju nego bas u skupstinu, da mu mozda nije zatrebala fotelja kao trofej

cole

12.07.2020 12:50

samo svratio da donose tetki lekove

Ljubiša

12.07.2020 13:06

"Samo svratio"? A da neko od nas samo svrati do banke, pa uzme par miliona, pa kad nas uhapse mi da kažemo, " Ma ja samo svratio"...

Ivica

12.07.2020 13:09

Morao tetki lek da odnese

Todor

13.07.2020 22:27

Krivi roditelji sto pustaju decu na takva mesta....Nema sta da trazi tamo,slucajno....