Irena Vujović
Privatna arhiva
Irena Vujović

Privatna arhiva

Irena Vujović, Foto: Privatna arhiva

- Oformili smo i opštinski kol centar za prijem poziva najstarijih sugrađana. Timovi volontera bili su spremni da odgovore na svaki njihov zahtev vezano za uslugu dostave namirnica, lekova i drugih potrepština na kućnu adresu - navodi Vujovićeva.

- Zasad sve odlično funkcioniše. Od samog starta deo zaposlenih u opštini se angažovao za rad u kol centru i na terenu, većina funkcionera opštine, ali i mladi ljudi sa Savskog venca, javili su nam se sa željom da volontiraju i pomognu starijim sugrađanima. U celu akciju, naročito otkad je počela podela besplatnih paketa penzionerima, uključili su se i sportisti sa naše opštine, kao i društveno odgovorne kompanije - ističe Vujovićeva, koja je svakodnevno na terenu, te se penzioneri ne iznenade kada je ugledaju na kućnom pragu.

- Oduševe se kada me vide na vratima. Žele da mi priđu, da me pozdrave, zagrle, vidim da im teško pada što moramo da držimo distancu. Razumeju i oni da predsednik Vučić i Vlada preduzimaju odgovorne mere isključivo za njihovu dobrobit. Dali su mi obećanje da neće napuštati svoje domove kako bismo što pre mogli da nastavimo izlete u Vrnjačku Banju, koji su, nažalost, prekinuti zbog epidemije koronavirusa - rekla nam je ona i dodala da i članovi njene porodice poštuju preporuke državnog vrha.

- Imam baku i deku, pa im mi, mlađi članovi porodice, obezbeđujemo sve što im je potrebno, kako ne bi izlazili čak ni u onom terminu nedeljom. Mislim da svi građani Srbije vide trud koji je uložio predsednik Vučić da obezbedi respiratore, neophodnu medicinsku opremu i da u Srbiju dovede eksperte iz NR Kine, koji našim medicinskim stručnjacima pomažu u borbi s epidemijom. Sve što radi, radi za dobrobit Srbije i njenih građana i treba da mu budemo zahvalni na tome, kao i lekarima i zdravstvenim radnicima koji su naši heroji u ovoj borbi. Svojom odgovornošću i disciplinom treba da im izrazimo zahvalnost i poštovanje za sve što čine za nas. Molim građane da se pridržavaju donetih mera i da ostanu u svojim domovima dok traje ova kriza jer jedino na taj način možemo da pobedimo - poručila je Vujovićeva.