Sabor SPC
Tanjug/ Dimitrije Goll
Sabor SPC

Tanjug/ Dimitrije Goll

Sabor SPC, Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Patrijarh je istakao da je to ne samo njegov lični stav, već i stav Sabora naše crkve.

PROČITAJ JOŠ:

Patrijarh je takođe rekao da je u razgovoru konstatovano da je stanje na KiM vrlo teško i da je veoma neizvesno kako će se pronaći rešenje za pitanje Kosova i Metohije.

Naša ljubav prema KiM je velika, istakao je patrijar, ali je situacija nalik na poslovicu koja kaže: "Želim ti ćerko da te carev sin uzme, ali drugi igraju oko kuće...".

Sabor SPC

Tanjug/ Dimitrije Goll

Sabor SPC, Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

"Borićemo se i nećemo posustati u odbrani Kosova. Koliko ćemo uspeti? Nadamo se u Boga i istoriju i pomoć prijatelja da ćemo nešto uspeti. Koliko - ostaje da vidimo, zavisno od situacije u svetu i onih koji podržavaju nas i drugu stranu", rekao je patrijarh novinarima.

Bitno je, kaže, da imamo razumevanje i ono što vidimo to je da se naš predsednik junački bori i za Srbiju i za KiM i za sve ono što je vezano za srpsko ime.

PREPORUČUJEMO:

"Ne sumnjamo u njegove dobre namere i trud koji vidimo", naglasio je patrijarh.

Istakao je da se divi energiji Vučića i da naš predsednik vodi jako teške razgovare.

"Divim se i molim se Bogu da mu da snage i mudrosti da obavi ulogu predsednika države na najbolji i najkorisniji način", rekao je Irinej i na pitanje da li je to njegov stav, precizirao da je to i njegov i stav Sabora SPC.

"Dva i po sata smo razgovarali sa našim dragim predsednikom o problemu našeg naroda i crkve", rekao je patrijarh.

Najviše pažnje smo posvetili smo, ističe patrijarh, razgovorima oko KiM i konstatovali da je stanje vrlo teško na KiM i da je, s obzirom na prilike, neizvesno vrlo kako će se naći rešenje za pitanje KiM.