Aleksandar Vučić
Alo!/Marko Đoković
Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Marko Đoković

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se vanredno u Jutarnji program Javnog servisa

* Vučić je pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da iskoriste svoje pravo i glasaju za Srpsku listu

* Vučić je rekao da Srpska lista doživljava politički teror i progon, organizovan od organa takozvane paradržave, podržan od strane dela međunarodne zajednice

Aleksandar Vučić je rekao da je dovoljno, kako kaže, da građani pogledaju ko šta radi protiv Srpske liste u ovoj kampanji.

- Srpska lista doživljava pravi politički teror i progon na KiM, organizovan od organa takozvane paradržave, podržan od dela međunaornde zajednice. I taj teror se sastoji u sledećem - jedino predstavnici Srpske liste ne mogu da dobiju podršku bilo koga iz centralne Srbije, bilo koga sa bilo koje strane. Albancima mogu da šalju podršku i poslanici Bundestaga i mnogi drugi. Zabranjeno je samo Srbima da podrže svoju Srpsku listu - naveo je Vučić.

Pročitajte još:

 Vučić je podsetio da je zabranjen spot Srpskoj listi, u kome je krivica Srpske liste u tome što je samo rečeno "Srbija zove".

- Nećete verovati po čijoj žalbi je zabranjen - po žalbi BIRN-a, kao i 2017. godine je taj spot zabranjen. Veliki BIRN se žalio zbog pozivanja na mržnju. A nije pozivanje na mržnju kada partija Rade Trajković i Rašića na albanskom jeziku kaže da je monstrum Srpska lista. Istovremeno kada snimaju spotove, te spotove snimaju ispred srpske crkve kojoj ne daju da bude srpska crkva, već je koriste za javni toalet - istakao je predsednik.

Šta se to sprema Srbima, o čemu se radi, upitao je Vučić.

- Tri miliona evra su izdvojili za kupovinu srpskih glasova. Nije slučajno ni Aljbin Kurtini drugi Albanci rekao - hoćemo sa Srbima, ali bez Srbije. Pokušavaju da sebi naprave podobne Srbe, i samo je Srbija zabranjena reč - naveo je Vučić.

Predsednik je pozvao Srbe na KiM da se suprotstave Albancima, olovkom i papirom, svojim glasom i da izađu u većem broju nego ikada, u svim delovima, enkalavama, na severu KiM i da "pokažemo srpsko jedinstvo i da Srbiju ne mogu da odvoje".

Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata