BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ U POZANJU OBJASNILA SVIMA Ovo su argumenti zašto je Srbija protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol

Samit u okviru Berlinskog procesa

biljana popović ivković
biljana popović ivković, Foto: MUP Srbije

 

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković upoznala je danas, tokom Samita u okviru Berlinskog procesa, u Poznanju, ministre unutrašnjih poslova više zemalja regiona i drugih sa argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

 

Kako je Tanjugu rečeno u delegaciji, Popović Ivković je u razgovorima ukazala da Priština sarađuje sa Interpolom preko UNMIK-a još od 2002. godine, iako to uporno negira, što jasno pokazuje da joj za policijsku saradnju i borbu protiv kriminala nije potrebno članstvo u toj organizaciji.

 

Popović Ivković je takođe predočila svojim sagovornicima da bi takozvano Kosovo prijem u tu policijsku organizaciju iskoristilo da bi primenilo već korišćen recept pritisaka i ucena protiv Srba na Kosovu i Metohiji.

 

Međunarodno pravo i pravda su glavni argumenti kojima se Srbija bori protiv zahteva takozvanog Kosova za prijem u članstvo najveće međunarodne policijske organizacije, istakla je državni sekretar MUP-a Srbije, te dodala da bi prijem takozvanog Kosova bio presedan sa nesagledivim posledicama, između ostalog, i po same države članice Interpola.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi