Ramuš Haradinaj, Hašim Tači
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Ramuš Haradinaj, Hašim Tači

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

 

Priština je suočena sa gubitkom podrške posle niza jednostranih poteza i odbijanja da nastave dijalog sa Beogradom zbog čega žele da skrenu pažnju na sebe i da se predstave kao žrtve, kaže Drecun.

- Oni žele da snažnom propagandnom kampanjom skrenu pažnju sa zločina koje su oni počinili. Kreatori ove kampanje su upravo oni koji su suočeni sa pozivima specijalizovanih sudova i to su oni koji će, nadamo se biti i optuženi za najteže zločine - rekao je Drecun.

Priština na ovaj način pokušava da potpuno onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom, Međutim, Srbija neće podleći pritiscima da prizna nezavisnost Kosova, dodaje Drecun.

DECENIJAMA SMO OVO ČEKALI! Vučić jednom svojom najavom i fotografijom obradovao građane cele zemlje! (FOTO)

- Oni nemaju nikakav mehanizam da formiraju neki međunarodni sud. Jedino ako imaju podršku da se naduva priča o navodnom genocidu srpske strane kako bi potom proglasili opštu amnestiju i tako izbegli procesuiranje - objašnjava Drecun.

U svemu ovome, kako kaže Drecun, ovakve inicijative imaju unutrašnji aspekt okrenut ka albanskoj javnosti a drugi deo kampanje je okrenut ka inostranstvu, pre svega Americi, gde su u Kongresu već pokušali da predstave lažnu sliku žrtvi.

PA OVO MORA DA SE VIDI! Boško se pojavio u seriji "Državni službenik"! Ni latinoameričke sapunice mu nisu ravne!

On najavljuje da će zbog toga Srbija pokrenuti diplomatsku ofanzivu.

JOVANU SU ŠIPTARI IZVADILI SRCE U ŽUTOJ KUĆI I PRODALI JOHANU! Bogati Nemac je tada počeo da sanja kako ga vode vezanog, čuo je zvuk zvona pravoslavne crkve i video je dečaka! Sve je stalo kada je otišao na KOSOVO!

- Napisaću pismo članovima srpskog kokusa da ukoliko mogu organizuju da mi članovima Kongresa predstavimo isključivo činjence i na taj način pariramo prištinskoj propagandi - najavio je Drecun.