Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

printscreen/youtube

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen/youtube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji i rekonstrukciji Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

Obilazak pratite uživo na našem portalu:

- Rasulo. Nećete verovati ali od 1926. godine stolarija nije menjana. Stanje je bilo užasno. Doneli smo odluku da idemo sa izgradnjom novih klinika koje treba da pokažu koliko smo uspešniji, ali i da naša deca i stari dobiju lečenje kakvo zaslužuju. Mnogo toga smo dali, ali i mnogo toga uložili, ipak važno je da je Infektivna klinika došla na red - rekao je predsednik i primetio da je Infektivnoj klinici bila neophodna obnova, te da su se pacijenti i osoblje sa pravom žalili, jer upravo ta klinika mora da bude najčištija.

- Zamislite ovde u WC da odete, ma užas...

Aleksandar Vučić

printscreen/youtube

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen/youtube

On je dodao da posle KC Niš i velelepnog Kliničkog centra koji niče u blizini Infektivne, na redu su KC Kragujevac, Novi Sad. On je podsetio da je završeno Dečje odeljenje u Zemunskoj bolnici.

- Ja nisam bio ali ljudi kažu da je velelepno - rekao je Vučić istakao da je važno da pronađemo rešenje za svako dete i svakog čoveka.

- Nećete verovati ali kada se negde na internetu nešto pojavi lično zovem ministra zdravlja i molim da se nekom detetu pomogne - otkrio je predsednik rekavši da je podrška deci danas desetostruko veća.

Vučić je ovom prilikom komentarisao i dokumantarni film o njemu "Vladalac".

- Pitam se čime sam zaslužio film od četiri sata. U tom filmu nije rečeno kolike su plate bile nekad kolike danas, kolike su bile penzije, a kolike su danas, nisu pominjani nikakvi kilometri autoputa. To je kampanja koju organizuju i plaćaju ujedinjeni tajkuni Srbije koji bi da se vrate na vlast i nastave da pljačkaju ovu zemlju: Đilas, Šolak i Mišković. Zamislite kako bi tek izgledalo da mi napravimo dokumentarni film o njima. To bi bili štrajkovi ispred zgrade Ujednijenih nacija - rekao je Vučić i dodao da ga ništa od toga zapravo ne zanima i da mogu da govore šta hoće.

Sa predsednikom Vučićem radove je obišao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Obilazak je počeo 10 sati.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio je potrebu za kompletnom obnovom i time što je zgrada imala veoma lošu izolaciju, dotrajale cevi, pa je, uprkos krečenjima i stalnim radovima, voda "probijala". Infektivna klinika tokom radova nije prestajala sa radom.

Klinika za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije je jedna od ustanova ove vrste u zemlji koja radi 24 sata, svakog dana tokom cele godine i bavi se lečenjem obolelih od infektivnih bolesti ili osoba sumnjivih na infekciju.

Ova zdravstvena ustanova osnovana je odlukom 1926. godine i od tada funkcioniše kao samostalna stručno - obrazovna institucija. Klinika posluje u sastavu Kliničkog centra Srbije.

Referentna je ustanova za oblast infektologije u stručnom i naučno – istraživačkom radu za celu zemlju. Klinika je ušla u sastav Kliničkog Centra Srbije među prvima, njegovim osnivanjem.

Srbija je regionalni lider u otvaranju novih radnih mesta, a i po stranim investicijama. BDP raste po stopi od 4% godišnje, cifra koja označava najveći rast u Evropi. Ulaganja u infrastrukturu su donela nova radna mesta i podstiču ekonomiju. Ovde spada izgradjenih 350km novih autoputeva i mnogo više kilometara regionalnih puteva.

Komentari (1)

dr. med mafia

19.02.2020 18:52

Zatvorimo bolnice i klinike.