PRVI VOĐA OVK I POSLANIK! Ovo je Šiptar koji ide pred Specijalni sud!

Jedan od bivših komandanata tzv. Oslobodilačke vojske Kosova i nekadašnji poslanik u kosovskom parlamentu pregovara sa Specijalnim sudom za zločine OVK o načinu na koji će se predati tom sudu, piše Koha.

Rustem Mustafa
Rustem Mustafa, Foto: screenshoot/Youtube

Prištinska Koha tvrdi da će biti podignuta prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine protiv bivšeg komandanta OVK i nekadašnji poslanik u kosovskoj Skupštini, a navodi da je reč o Rustemu Mustafi, komandantu OVK za Podujevsku oblast.

To je Koha objavila na svom sajtu, pozivajući se na neimenovane izvore, a kako se dodaje, podizanje optužnice se očekuje u januaru.

Jedan od bivših komandanata Oslobodilacke vojske Kosova i nekadašnji poslanik u kosovskom parlamentu, poznat po ratnom nadimku "komandant Remi", pregovara sa Specijalnim sudom za zlocine OVK o nacinu na koji ce se predati tom sudu, piše Koha.

Pozivajuci se na izvore u tom sudu, Koha piše da je spremna prva optužnica protiv bivšeg regionalnog komandanta OVK, kao i da su istražitelji Specijalnog suda nedavno bili na Kosovu kako bi dogovorili način predaje.

"Verovatno je da ce uskoro biti postignut dogovor o dobrovoljnoj predaji", rekao je neimenovani izvor prištinskom dnevniku.

Mustafa je dobio poziv da bude saslušan 14. januara, rekao je njegov advokat.

Kako je prethodno navela Koha, specijalni tužilac Džek Smit pripremio je prvu optužnicu, na osnovu sedmogodišnje istrage o zločinima, koji proističu iz izveštaja Dika Martija i Saveta Evrope.

"Istražitelji su bili na Kosovu i pregovarali su o potencijalnoj predaji osumnjičenog i ima šanse da se dogovor postigne brzo o njegovoj dobrovoljnoj predaji", rekao je izvor za KTV.

Portparol Kancelarije Specijalnog tužioca nije htela da komentariše ovu informaciju

 

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

 

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: slađa
  06/12/2018 - 21:43
  Džek Smit će ipak doneti pravdu za srpske žrtve na KiM.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi