Mira Marković
EPA/Koča Sulejmanović
Mira Marković

EPA/Koča Sulejmanović

Mira Marković, Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Njihov susret u Moskvi ovako je opisao:

Sreli smo u Moskvi u januaru ove godine. Razgovarali smo satima. Izgnanstvo iz zemlje podnosila je dostojanstveno, ali posebno teško joj je padalo to što 17 godina nije videla ćerku. Mafijaško-kriminalni dosovski režim nije joj dopustio da prisustvuje sahrani svog supruga i poseti njegov grob tokom svih ovih godina. Rekao sam joj da se nadam da će uskoro doći vreme kada će moći da se vrati u Srbiju. Čini mi se, da posle svih nepravdi, ni ona sama više nije verovala u to.

PROČITAJ JOŠ:

Nedavno je Apelacioni sud poništio zatvorsku kaznu na koju je osuđena, ali oslobođajuću presudu gospođa Marković nije dočekala.

Progon iz zemlje je najveće poniženje i u moralnom pogledu najstroža kazna još od vremena stare Grčke. Ona je iz svoje zemlje proterana montiranom optužnicom i brutalnom hajkom. Danas nije pitanje da li se neko slagao sa njenom politikom ili bio protiv nje, suština je da se razni Dinkići, Svilanovići, Čanci, Jovanovići, Živkovići i drugi koji su zdrobili srpsku državu i privredu, potpuno slobodno šetaju, zauzimaju važne položaje, vedre i oblače Srbijom. Sa druge strane, porodica pokojnog predsednika Miloševića obespravljena je i prokazana.

Mira Marković

Privatna arhiva

Mira Marković, Foto: Privatna arhiva

Znam da danas likuju mnogi koji su petog oktobra sa fantomkama i dugim cevima upadali u državne institucije. Ubeđeni su da su pravda i istina nedostižne. Ne znaju da su one kao voda, uvek nađu put.

PREPORUČUJEMO:

Ona većinska, dobronamerna i časna Srbija, bez obzira na političke razlike, danas upućuje poslednji pozdrav supruzi velikog državnika.

Ne zna se da li će Mirjanu Marković sahraniti u Srbiji, ili Rusiji. U jednoj zemlji se rodila i živela, a i druga je tokom godina progona postala njena. Bog dušu da joj prosti i podari večni spokoj.

Komentari (2)

Vladimir

15.04.2019 08:17

To sa cerkom je problem vaspitanja iste. Mogla je da ode u CG da je vidi i usput evocira sa carem Milom uspomene.

boris

15.04.2019 09:09

Ko li je bio na sahrani Stambolića, Ćuruvije i četiri člana SPO !!