Izbori
Alo!/Ognjen Radošević
Izbori

Alo!/Ognjen Radošević

Izbori, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Kada bi vanredni parlamentarni izbori bili održani sada, Srpska napredna stranka bila bi u poziciji da sama formira vlast, Socijalistička partija Srbije bi osvojila isti broj mandata kao i na prošlim izborima, dok bi lista koju bi predvodio Dragan Đilas bila nešto malo ispred SPS-a, pokazuju rezultati istraživanja IPSOS-a.

Marko Uljarević iz te marketinške agencije kaže da bi izlaznost bila kao i na prošlim izborima, između 3,6 do 3,7 miliona glasača.

- Kada govorimo o vladajućoj koalicija, onda ne očekujem bitnije promene kada je u pitanju njihov rejting. SNS bi bio u poziciji da sam osvoji vlast i formira vladu, kako sada govore podaci. SPS bi bio u domenu rezultata 2014. i 2016. godine - rekao je Uljarević za TV Prva.

Pročitajte još:

 

On je dodao da se ne zna kako i u koliko kolona bi opozicija izašla na izbore, ali da istraživanja pokazuju da bi lista Dragana Đilasa bila nešto malo ispred SPS-a.

Glavni odbor SPS-a

Alo / Marko Metlaš

Glavni odbor SPS-a, Foto: Alo / Marko Metlaš

Ne zna se, dodaje, kakakv bi rezultat opozicija ostvarila, jer nije poznato ko bi sve učestvovao na izborima.

Podseća da je Đilas dok je bio na čelu DS-a na izborima 2014. godine na nivou Beograda osvojio 15 odsto, a na nivou Srbije šest, dok je na prošlim izborima na nivou Beograda sa širom koalicijom imao oko 20 odsto.

Za male stranke koje su do sada izlazile na izbore na listi SNS-a, kaže da bi teško ijedna od njih mogla samostalno da izađe na izbore i da pređe cenzus.