Skupština Srbije
Alo!/Masanori Jošida
Skupština Srbije

Alo!/Masanori Jošida

Skupština Srbije, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

* Bojkot ili izlazak na izbore je dilema koja može da odluči sudbinu Demokratske stranke

* U taboru DS se zakuvalo

* Stari članovi se nadaju da DS neće pasti u ruke Dragana Đilasa

Da se u taboru DS-a ozbiljno zakuvalo, pokazuje i to što se u stranci priča da Dragan Đilas, predsednik SSP-a i jedan od lidera Saveza za Srbiju, potkupljuje članove Glavnog odbora DS-a iz unutrašnjosti da na sednici u subotu izglasaju bojkot, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih izvora bliskih demokratama. 

Vučić se na aerodromu u Rimu slučajno sreo baš sa njim! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 11.09.2019. 21:28 - 11.09.2019. 21:41 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u zvaničnu posetu Vatikanu, objavljeno je na Instragam profilu "Budućnostsrbijeav". Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije On je na aerodromu u Rimu slučajno sreo premijera Italije Đuzepea Kontea, a po osmesima na njihovim licima se vidi da su se obradovali ovom susretu.

- Đilas tera DS u bojkot jer će kao glavni poverilac koji je otkupio dug od banke preuzeti tu stranku čim prestane državno finansiranje. Mnogi članovi i funkcioneri Demokratske stranke strahuju da će Đilas po preuzimanju stranku utopiti u svoju partiju, Stranku slobode i pravde, i tako DS izbrisati sa političke scene Srbije - navode naši izvori, koji dodaju da postoji jaka struja u DS-u, kojoj pripadaju narodni poslanici demokrata, koja će se suprotstaviti Draganu Đilasu i Zoranu Lutovcu, aktuelnom lideru DS-a.

Dragan Đilas

Alo!/Marko Metlaš

Dragan Đilas, Foto: Alo!/Marko Metlaš

- Stari članovi se nadaju da DS neće pasti u ruke Dragana Đilasa, koji je tu stranku napustio pre nekoliko godina kada je pala sa vlasti. Jedan od izlaza jeste da zatraže smenu Zorana Lutovca, aktuelnog lidera stranke, koji ne uživa podršku ni funkcionera, ni glasača, ni simpatizera demokrata - dodaju naši izvori.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, „Alo!“ je sredinom 2018. godine pisao da je Đilas uspeo da Zorana Lutovca dovede na čelo DS-a pomoću uplate članarina. Naši izvori su tada tvrdili da je izdvojio određenu sumu za uplatu članarina i na taj način uticao na delegate koji su izabrali novog predsednika DS-a. 

Ekipa portala Alo.rs pokušala je da stupi u kontakt sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom i proveri ove navode, ali se on nije odazivao na naše pozive.

BONUS VIDEO: Atmosfera na Kosovu prilikom posete Aleksandra Vučića

 

Komentari (1)

život

12.09.2019 22:10

Teško nama ako se taj dokopa vlasti bilo gde