Aleksandar Vučić
Tanjug/Tara Radovanović
Aleksandar Vučić

Tanjug/Tara Radovanović

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

„Razgovaraćemo pre donošenja bilo kakve odluke, jer to ima i svoje dobre i loše strane“, istakao je Vučić.

Dodao je da je loša strana jer samo obezbeđivanje hrane košta osam milijardi dinara, odnosno oko 70 miliona evra, a da je potrebno još obezbediti i prihode za vojnike koji bi mogli da iznose između još 1,2 do 1,8 milijardi evra.

Dobra strana je, ističe, što se sa vojskom mogu popuniti i oživeti prazna mesta u Srbiji, preneo je Tanjug.

Vučić kaže da će već ove godine biti popunjeno nekoliko mesta sa novim jedinicama, u Priboju, Loznici, Beloj Crkvi u Banatu, Pirotu, Negotinu i Surdulici.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Tara Radovanović

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Vučić je najavio dalja ulaganja u Vojsku Srbije i odbrambeni sistem, kao i značajno povećanje primanja za pripadnike armije tokom ove godine.

„Ove godine slede velika povećanja primanja za vojnike, podoficire i oficire, uz pet odsto povećanja sa početka godine, biće i dodatnih 10 odsto, ukupno i do 17,6 odsto“, rekao je Vučić nakon sastanka u domu Garde na Topčideru na kome su predstavljeni rezultati analize stanja funkcionalnih i operativnih sposobnosti Vojske Srbije za 2020. godinu.

Preneo je da su na sastanku, kome su prisustvovali ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, razmatrane i sve mogućnosti ugroženosti naše zemlje.

Vučić je rekao da se protekle godine radilo na povećanju borbene gotovosti, na kupovini najsavremenijih naoružanja i opreme, od „pancira“ do bespilotnih letelica.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Tara Radovanović

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Najavio je da će ove godine posebna pažnja biti posvećena formi elektronskog ratovanja, pa će se, osim bespilotnih letelica, raditi i na nabavci radarskih sistema.

Vučić je istakao da je Vojska Srbije uložila veliki rad i trud i na samom početku epidemije virusa korona.

On je naveo da je ukupno 19 pripadnika Vojske izgubilo život tokom pandemije i izrazio saučešće njihovim porodicama.

BONUS VIDEO:

Pročitajte: