Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Spadamo u red najuređenijih ekonomija sveta i, prema izveštaju agencije Fič, Srbija je na korak do investicionog rejtinga. Istovremeno, MMF i Svetska banka procenjuju da ćemo u naredne tri godine imati najveći rast u jugoistočnoj Evropi, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ljudi će živeti sve bolje, a i sledeće godine će biti povećavanja plata i penzija. Rast će biti moguć sve dok imamo stabilne finansije, a jedan od pokazatelja je i to što je od 2012 . godine do danas dinar na apsolutno istom nivou. Ne pamtimo period od sedam godina sa tako stabilnim kursom - rekao je predsednik Vučić.

Ove godine se plate medicinskim sestrama podižu za 15 odsto, rast plata u javnom sektoru biće devet, naučnim radnicima i lekarima 10 odsto, a penzioneri će dobiti i jednokratnu pomoć od po 5.000 dinara, rekao je Vučić.

Prosečna plata će uskoro biti 510 evra, kaže, i odbacuje tvrdnje nekih da će plata pasti u januaru, navodeći da se tada povećava minimalac, pa će prosečna plata iznosti 511 evra.

- Rezultati su dobri, moraju da budu još bolji i zato izlazimo sa Nacionalnim investicionim planom od 10 milijardi evra - kaže Vučić.

On je naveo da je ponosan na ekonomske rezultate i sprovedene mere fiskalne konsolidacije, koje su, prema njegovim rečima, bile takve da danas i nemačka kancelarka Angela Merkel hvali srpsku ekonomiju.

Srbija će imati izbore! Sve je rečeno u Jutarnjem programu!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 20.10.2019. 14:05 - 20.10.2019. 14:25 Redovni izbori se održavaju na 4 godine Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen Srbija će imati redovne izbore u martu ili aprilu, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodajući da se još ne zna tačan datum.

- To smo postigli zahvaljujući i srpskim penzionerima i građanima koji su se žrtvovali zarad bolje budućnosti - kazao je Vučić.

On je podsetio na značajne investicije u proteklom periodu, kao i da je u Niš stiglo šest novih fabrika. Za početak novembra planirano je i otvaranje 85 km autoputa od Niša prema Bugarskoj, kroz tunel Bančarevo-Crvena reka, a to bi trebalo da se dogodi u prvim danima meseca, najverovatnije 9. novembra.

Pročitajte još:

Poslednja deonica Koridoda 10 je upravo Bancarevo - Crvena Reka, od 12,3 kilometra. Najzahtevniji posao na ovoj deonici je izgradnja galerije radi trajne stabilizacije kosine C6 na ulazu u tunel Bancarevo u levoj saobraćajnoj traci.

Na ovoj deonici je izgrađeno pet mostova ukupne dužine 297,3 metra, 27 kosina i tunel Bancarevo dužine 733 metra.

Takođe je dodao i da će Grad Beograd za 2020. godinu imati duplo veći budžet od 1,4 milijardi evra, kao i tri puta manji deficit.

Vučić je naveo da prosečna plata u Srbiji polako prestiže zemlje u regionu i da je u Crnoj Gori pre tri godine prosečna plata bila 511 evra , a kod nas 340 evra, dok će sada biti izjednačene.

- BiH je imala 70 evra višu prosečnu platu od nas, ali smo ih pretekli i uskoro ćemo imati za 50 evra veću prosečnu platu - rekao je on.

Predsednik Srbije je zaključio da su troškovi života u Srbiji i dalje značajno manji od regiona, a cena struje je ubedljivo najniža u Evropi.

Bonus video: Završetak prikaza na vojnom aerodromu - "Sloboda 2019"