POČINJE "ALBANSKA OLUJA" Otkriven najvažniji šiptarski cilj: PROTERATI SRBE SA SEVERA KOSOVA!

Albanci najgrublje krše elementarna ljudksa prava, a sve sa jednim ciljem!

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Dejan Briza

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenjuje da su nove mere koje najavljuju prištinske institucije usmerene prvenstveno protiv Srba na Kosovu i Metohiji, ali da one neće svakako doneti ništa dobro, ne samo Srbima, već ni Albancima, ali ni celom regionu.

- Priština nastavlja sa ispoljavanjem etnički motivisane agresije čiji je jedini cilj proterivanje Srba sa severa Kosova i Metohije i dovršavanje njihovog etničkog čišćenja. Nakon skandaloznih ekonomskih mera, koje predstavljaju najgrublje kršenje CEFTA sporazuma, oni sada najavljuju nove koje prerastaju u jasno kršenje Rezolucije 1244 SB UN, ali i svih drugih međunarodnih propisa - rekao je Stefanović.

 

On ističe da čitav niz poteza, koje prištinske institucije preduzimaju, danas preti da preraste u jedan potpuno novi hibridni rat koji vode protiv srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji.

- Već imamo čitavu medijsku kampanju izmišljotina, poluinformacija i dezinformacija, koje se plasiraju tendenciozno i smišljeno protiv srpskog naroda, iako su prištinske institucije te koje su prekršile sve međunarodne propise, iako su oni brutalno prekršili CEFT-u i iako su oni ti koji pokušavaju da urade ono što nikome drugome u regionu ne bi palo na pamet - kaže Stefanović.

On napominje da prištinske institucije, opsednute svojom namerom da ponize Srbe, ne vide da će ovo naneti štetu i Albancima.

- U ovakvoj situaciji, Republika Srbija ne sme dozvoliti da Srbi budu ponižavani, ne smemo da dozvolimo da oni budu maltretirani i moramo da nađemo način da na miran i dostojanstven način zaštitimo interese našeg naroda.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Alo/Vladimir Marković

Naš posao je, dodaje Stefanović, da ukažemo celom svetu da ovo jeste etnički motivisan sukob od strane Albanaca i da oni prosto pokušavaju da etnički očiste deo prostora Kosova i Metohije, vodeći ekonomski, politički i medijski rat protiv Srba sa namerom da pokažu da mogu da učine bilo šta, a da će Evropa i svet ćutati na to.

On upozorava da nedostatak hrane, nedostatak lekova i stalna pretnja da će kosovske jedinice zaposesti sever Kosova stvaraju atmosferu u kojoj ne može da se normalno i slobodno živi u Evropi 21. veka.

 

- Sa druge strane, podsetio bih da su se prištinske institucije pokazale kao nesposobne i da obezbede prosperitet čak i za Albance koji žive na Kosovu i Metohiji, a kamoli za druge narode. Mi očekujemo da EU i čitava međunarodna zajednica reaguju i zaštite pre svega ljudska prava na Kosovu i Metohiji, zaustave ovo nenormalno ponašanje prištinskih vlasti i obezbede poštovanje svega što propisuju rezolucije SB i međunarodno pravo - zaključuje Stefanović.

Pratite nas na FejsbukuInstagramu

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Sima
  11/12/2018 - 09:45
  Ne mozes nekoga proterati sa njegovog ....kako smisljaju takve ludosti
 • Korisnik: Dehan
  11/12/2018 - 09:09
  Cilj im se nece ostvariti
 • Korisnik: Dehan
  11/12/2018 - 09:09
  Necemo dozvoliti da proteraju Srbe sa Kosova
 • Korisnik: maca
  11/12/2018 - 08:44
  Voleli bi Albanci sto sta, ali pozicija Srbije je mnogo jaca danas nego pre 10, 20 godina.
 • Korisnik: Lola
  11/12/2018 - 08:28
  To je jasno kao dan... Siptarska bagra je zatrovana mrznjom, ali to je njihov problrm!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi