Marja Milošević
Ilustracija
Marja Milošević

Ilustracija

Marja Milošević, Foto: Ilustracija

Godinama bliski

Izvori navode da je ona još pre nekoliko godina, ljuta na Srbiju jer je isporučila njenog oca Haškom tribunalu, prišla Dedeićevoj crkvi.

- Marija je ljuta što joj je otac isporučen Hagu i u toj želji da napravi potpuni otklon od svega, ona se približila kanonski nepriznatoj CPC. To je njena odluka, svi mi koji smo joj bliski razumemo njen bes, koji se s godinama nije umanjio, i niko i ne komentariše njene odluke - kaže izvor blizak Miloševićevoj.

- Na njen zahtev poglavar Crnogorske pravoslavne crkve, Njegova svetost gospodin Mihailo izvršio je parastos njenom dedi, profesoru Svetozaru Miloševiću u crkvi na Cetinju. Srbi su sprečili da se izvrši na njegovom grobu u rodnom mestu u Lijevoj Rijeci - kaže Stevo Vučinić, potpredsednik saveta Mitropolije CPC, i dodaje: - Gospođica Marija je mitropolitu kazala i da nije istina da se Amfilohije Radović sastajao s njenim ocem Slobodanom Miloševićem u haškom zatvoru.

Pošto je Boro Drakulović, nekadašnji poslanik SPS, prepričao neobičan susret njega, Branislava Ivkovića i Čedomira Jovanovića na skupštinskim stepenicama, kad je Jovanović rekao Ivkoviću da mu je bolje da ćuti jer je tražio od njih da „ubiju tog gada (Miloševića)“, oglasio se i Ivković i naveo da su to najobičnije izmišljotine.

- Baneta sam voleo kao Slobu, ali sam doživeo nešto strašno. U Skupštini na stepenicama ja, Bane i Čeda, nešto su se njih dvojica dobacivali i kaže mu Čeda: „Ćuti, Bane, ti i tvoj pajtaš ste dolazili kod nas i molili: ‘Ubijte tog gada, skinite nam ga s vrata’“ - rekao je Drakulović.

Ivković pak tvrdi da ništa od toga nije tačno:

- Kum Mirjane Marković Boro Drakulović laže u interesu partijskih drugova, a vi pitajte Čedu je l’ to tačno.

Mira mu slala knjige

Prema Vučinićevim rečima, Dedeić je više puta razgovarao i s Mirom Marković, i to o autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve.

- Mitropolit je više puta razgovarao i s gospođom Mirom Milošević, koja mu je rekla da su još u socijalističkoj Jugoslaviji znali da je Crnogorska pravoslavna crkva bila autokefalna. Mitropolit u svojoj biblioteci čuva njene knjige koje mu je slala na poklon. I Slobodanov brat Borislav, dok je kao ambasador Jugoslavije boravio u Rusiji, posredstvom gospođice Marije tražio je literaturu o autokefalnosti Crnogorske crkve od mitropolita Mihaila, koja mu je poslata na moskovsku adresu - tvrdi Vučinić.

Komentari (3)

Zrenjaninac

08.04.2021 00:28

Baš me briga za tu prostakušu. Neka joj presednu te pare od kojih živi tolke godine. To su pare koje su ovom narodu ukrali njen vajni otac i divna joj majka.

M

08.04.2021 00:58

Kad neko celog života radi natraške ,nek uradi opet.ništa novo.

Bane

08.04.2021 06:23

Ološ se ološu raduje...