Suzana Vasiljević
Alo/Ana Paunković
Suzana Vasiljević

Alo/Ana Paunković

Suzana Vasiljević, Foto: Alo/Ana Paunković

Vasiljević je, na pitanje o napadima na televiziju N1 i pismu koje je ta televizija uputila međunarodnim organizacijama tim povodom, za list Danas istakla da Srbija kao demokratska zemlja, duboko integrisana u međuanrodni poredak, postuje odluku vlasnika N1 da se obrate relevantnim međunarodnim orgnizacijama.

Podsetila je da su slične organizacije sve nedavne izbore u Srbiji proglasile legitimnim, a nedavne upade u zgradu RTS osudile.

Pročitajte još:

 

"Poštovala bih i da je direktor N1 ovakvo pismo uputio na adrese ovih međunarodnih organizacija i nakon upada predstavnika bivšeg rezima i dela opozicije na RTS", istakla je Vasiljević.

Sa svoje strane državno rukovodstvo će, kaže ona, u vrlo napetoj društvenoj atmosferi, u kojoj mnogi lokalni i strani akteri pokušavaju da opstuiraju potencijalno rešenje odnosa Beograda i Prištine koje bi nas zadržalo na evropskom putu, dakle i na putu koji omogućava zajedničke odgovore na zajendičke izazove s kojima se mediji u 21 veku susreću, nastojati svojom retorikom i ponašanjem da doprinese da se ono smanji.

"Kao i na svaku pretnju medijima u prošlosti, tako će drzava reagovati i na ovu", kaže savetnica predsednika Republike povodom napada na N1.

 

"Najoštrije osuđujemo svaku pretnju upućenu predstavnicima medija i preduzećemo sve zakonske mere kako bi oni koji se usude da pomisle da je pretnja novinarima njihovo pravo ili palica za kažnjavanje istih, bili procesuirani", zaključila je Vasiljević.

Ona nije pitala "zašto nije direktor N1 uputio pismo i za RTS", kako je to Danas istakao, već ukazala da bi više poštovala da jeste.

U izjavi za isti list, direktor N1 Jugoslav Chosić je na to uzvratio da on nije direktor RTS, već N1.