Vladimir Orlić
Tanjug/Tanja Valić
Vladimir Orlić

Tanjug/Tanja Valić

Vladimir Orlić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić rekao je da je žuti tajkun Dragan Đilas, po tvrdnjama njegovih najbližih saradnika, a i po neposrednom iskustvu koje Srbija ima sa tim čovekom - lopovčina po vokaciji, čija je životna misija da se bogati na račun naroda, običan razbojnik koji je kroz politiku zgrnuo 619 miliona evra, dao je sebi za pravo da danas napada lekare.

"Da on, koji je uvek gledao samo šta može od drugih da otme, sudi ljudima koji spašavaju tuđe živote dajući celog sebe, svakoga dana.

I od koga je – mnogo je. Niko nije ni očekivao da će Dragan Đilas pokušati makar da izračuna koliko je samo gama noževa moglo da se kupi za 619 miliona evra, koliko je usmerio ka svojim firmama u vreme kad je bio na vlasti. koliko je moglo da se kupi gaze, konca, bilo čega što je nedostajalo za osnovno lečenje ljudima u vreme kada je lopovsko žuto preduzeće, sa sve Đilasom u prvim redovima, bilo na vlasti. Poznato je da njega za narod nikada nije bilo briga, da ga ta pitanja ne zanimaju. Bilo im je uvek važno samo da ima dovoljno za njihov kartel, njihove prijatelje i najbliže saradnike u kriminalnim klanovima, među dilerima i ostalim banditima. Ali da se on, takav kakav je, danas obrušava na lekare, ljude koji se danonoćno bore da nam Srbija preživi – prevazilazi već svaku meru strpljenja pristojnog sveta, rešenog da na dripačko ponašanje u ovo teško vreme ne odgovara.

Iza svakog čoveka ostaje neki trag. Iza Dragana Đilasa i njemu sličnih ostaju beščašće, lopovluk i sramota, večiti žig da su u vreme kada je narodu bilo najteže radili sve što mogu da državi bude što gore. Ne libeći se pritom ni da se lešinarski obruše i na istinske heroje, ljude neuporedivo časnije, poštenije i bolje od tajkunsko – lopovske fele, iz koje su kojekakvi Đilasi izmileli tražeći sebi neki put do vlasti i prilike za novu pljačku. I trag im se jasno vidi. Ti, njegovi i njihovi, tragovi – zauvek će smrdeti nečoveštvom" - navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: