ĐILASOV BORKO BRANI MILA ĐUKANOVIĆA Optužuje Srbiju da je kriva za proterivanje ambasadora! (FOTO)

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore

Borko Stefanović
Borko Stefanović, Foto: Printskrin

Kako su kazali, u skladu sa članom 9. i 41. Bečke konvencije o diplomatskim privilegijama i imunitetima, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je danas ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića za persona non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru.

- Nakon dužeg i kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao "oslobođenjem" i "slobodnom voljom" crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo - navodi se u saopštenju.

Đilasov poslušnik, Borko Stefanović, požurio je da za ovu situaciju okrivi srpskog ambasadora, i Srbiju zajedno sa njim, rekavši kako je Božović bio nepažljiv prilikom davanja izjave, iako je srpski ambasador pominjao isključivo istorijske činjenice.

Okolnosti ovde očigledno nisu bitne, već je u pitanju namera da se nanese šteta Srbiji i sopstvenom narodu koji je i te kako ugrožen u Crnoj Gori.

Borko Stefanović
Borko Stefanović, Foto: Printscreen

Povezane vesti

 • Korisnik: zagor
  29/11/2020 - 06:06
  A koga zabole sta misli ova nalickana budala???
 • Korisnik: beba
  28/11/2020 - 23:08
  Borko je mali nistavni coveculjak, veciti gubitnik...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi