Bedžet Pacoli
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Bedžet Pacoli

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Bedžet Pacoli, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

 

Ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Bedzet Pacoli tvrdi da je tzv. diplomatsko predstavništvo Prištine u Kopenhagenu napadnuto u sredu, optužujući za to građane Srbije u Danskoj.

- Danas, u ranim jutarnjim časovima, konzulat Republike Kosovo napadnut je u Kopenhagenu, u Kraljevini Danskoj, a srpski banditi i huligani u Danskoj oštetili su državni grb Kosova. Osuđujemo ovaj kukavički čin koji krši Bečku konvenciju i bezbednost diplomatskih i konzularnih predstavništava - napisao je Pacolli na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim rečima, Kosovo sarađuje s danskim vlastima da se privedu odgovorni pred lice pravde.

 Pacoli je, takođe, izrazio zahvalnost Severnoj Makedoniji zbog njene odluke da oslobodi iz pritvora bivšeg pripadnika terorističke OVK Tomora Morinu i odbije zahtev Srbije za njegovo izručenje.

 

- Zahvalan sam vlastima Severne Makedonije zbog principijelne odluke da se bave ovim slučajem i zbog saradnje koju smo imali kako bi ga rešili na najbolji način - napisao je Pacoli na Fejsbuku.

 Podsetimo, Osnovni krivični sud u Skoplju ukinuo je juče meru pritvora za Morinu. Sud je odredio Morini mere opreza, odnosno privremeno oduzimanje ličnih dokumenata, pasoša i lične karte, kako bi bio onemogućen da napusti državu.

 

Pročitajte još:

 

 Bonus video: Snimak autoputa Miloš Veliki dronom

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)