Opština Knić ponosna zbog posete zvaničnika sa Kipra, Đilasovi poslušnici neće sačuvati svog šefa od suočavanja sa pravdom!
alo.rs
Goran Vesić, Nikola Selaković
 Nikola Selaković, Foto: Grad Breograd

Saopštenje opštinskog odbora prenosimo u celosti:

Samo oni koji ne znaju ništa o srpskoj tradiciji mogu tražiti zamerke šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću zbog toga što je ubedio ministra spoljnih poslova jedne prijateljske zemlje da par sati slobodnog vremena provede u srce Šumadije, kako bi ga upoznao sa srpskim običajima i tradicionalnim srpskim gostoprimstvom.

Opština Knić je ponosna zbog toga što je bila u prilici da ugosti ministra spoljnih poslova Kipra Nikosa Hristodulidisa, koji je jedan od naših najvećih saveznika u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Srećni smo, kao i porodica Pera Aleksića u Gruži, zbog toga što je veliki saveznik u borbi za srpsko Kosovo i Metohiju bio naš gost, i voleli bismo da ministar Selaković u opštinu Knić dovede i druge svetske državnike koji podržavaju našu pravednu borbu, kako bismo im na delu pokazali kako izgleda srpska ljubav, prijateljstvo i gostoprimstvo.

Ne iznenađuje nas to što Stranka slobode i pravde u panici blati najsvetije srpske tradicije, svesna da za njenog šefa Dragan Đilasa, ako bude bilo pravde, neće biti slobode, nakon što je našu državu i narod u vreme dok je bio na vlasti ojadio za stotine miliona evra.

Dragan Đilas

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Dragan Đilas, Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Besmislenim napadima na Srpsku naprednu stranku i njene funkcionere Đilasovi poslušnici neće sačuvati svog šefa od suočavanja sa pravdom, jer o tome šta je Srpska napredna stranka, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, uradila za ovaj deo Šumadije govore naša dela.

Za četiri godine, uz pomoć opštine i vlade subvencionisano je 900 poljoprivrednih domaćinstava, sa 85 miliona dinara, uvedena je mera podsticaja mladim poljoprivrednicima, za šta je u protekle dve godine izdvojeno 13,5 miliona dinara, 12 miliona dinara dato je bespovratno za zaštitu useva, odnosno protivgradnu zaštitu, a devet miliona dinara izdvojeno je za poboljšanje kvaliteta rasnog sastava goveda.

U protekle četiri godine je u opštini Knić asfaltirano 94 kilometara puteva (673 miliona dinara) i izgrađeno više od 100 kilometara atarskih puteva (više od 27 miliona dinara). Izvršena je i regulacija reke Gruže i pritoka, čime su od poplava zaštićene najplodnije oranice u našoj opštini.

Zato sada i visoki strani državnici dolaze u Knić, kao primer uspešne opštine i srpskog gostoprimstva, i na tome smo zahvalni ministru Selakoviću, predsedniku Vučiću i državi Srbiji. Srbija se Knićem diči, kao i Knić sadašnjom Srbijom. Za razliku od one za vreme Đilasa, Jeremića i ostalih štetočina koji, dok su vladali, nijednog stranog državnika nisu doveli u Knić. Samo su iz Knića i svih delova Srbije iznosili na privatne račune u stranim bankama.