Irena Vujović
Ministarstvo zaštitе životnе srе
Irena Vujović

Ministarstvo zaštitе životnе srе

Foto: Ministarstvo zaštitе životnе srе

Kako je istakla ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, ekološki ustanak je samo paravan za politički protest u organizaciji pojedinaca koji na pitanjima ekologije pokušavaju da uberu političke poene, obmanjujući na taj način građane koje zaista interesuje stanje i kvalitet životne sredine.

- Iza lažne brige za životnu sredinu kriju se protagonisti propale politike i lažni zaštitnici životne sredine, koji su često potpomognuti spolja. Tome u prilog govore i uvredljive poruke na protestu upućene predstavnicima vlasti. Ali narod sve vidi i zna da ova interesna politička grupacija nema drugih ciljeva, osim da oslabi državu - rekla je Vujovićeva.

Ona je istakla da su za samo pet meseci pokrenuti veliki projekti.

- Svako ozbiljan vidi šta smo za kratko vreme uradili. A videli su i šta su oni pre nas radili i šta su nam ostavili. Funkcioneri bivšeg režima su kroz projekat „Očistimo Srbiju“ očistili budžet Srbije, a napunili budžet Mauricijusa. Njihova suštinska briga je vazduh Mauricijusa, a ne Loznice i Bora - poručila je Vujovićeva.

Vanja Udovičić i Aleksandar Šapić

Ministarstvo omladine i sporta

Vanja Udovičić i Aleksandar Šapić, Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Osudi protesta pridružio se i Aleksandar Šapić, lider SPAS-a.

- Da li ekološko pitanje predstavlja zaista važnu temu ili ona služi nečemu drugom? Pri tom, ekologija predstavlja vrlo važno pitanje za koje se prvi zalažem da bude među prioritetima, ali kada se na jučerašnjem protestu 3 minuta priča o problemima životne sredine, a 53 minuta o aktuelnoj vlasti, onda se dovodi u pitanje ko stoji iza tih protesta - zaključio je Šapić.

Dragan Đilas

Printscreen

Dragan Đilas, Foto: Printscreen

Đilas se pretvara u Šeherezadu

Funkcioneri SNS-a reagovali su na plan za Beograd koji je predstavila Stranka slobode i pravde, ocenjujući da Dragan Ðilas ništa novo nije ponudio građanima i da je reč o „povratku na mesto zločina“. Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Milenko Jovanov rekao je da se Ðilas pretvorio u „nesimpatičnu verziju Šeherezade“ i da svakoga dana priča novu bajku građanima, u nadi da će tako da izbegne, kako kaže, odgovore na pitanja vezana za 68 miliona dolara na 53 računa u 17 zemalja.