Protest
Alo!/Dejan Briza
Goran Vesić

Alo!/Marko Metlaš

Goran Vesić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Povodom zahteva opozicije za fer izborima i sređivanja biračkog spiska, Vesić je u intervjuu za Kurir rekao da su sva izborna pravila doneta za vreme vlasti Borisa Tadića i da je u tim izbornim uslovima pobedio SNS.

On je podsetio i da 2012. SNS nije tražio Tadićevu ostavku, već izbore.

Pročitajte još:

 

On smatra i da je nedavni incident ispred Starog dvora nastavak politike fašiste Boška Obradovića i njegovih pomagača koja se ogleda u nasilju nad ženama, političkim neistomisljenicima i novinarima.

"Kakva je razlika između upada u RTS i pretnji novinarima motornom testerom, vešala koja su nosili na Terazijama, pretnje Ani Brnabić da će da je siluju ili vređanja Maje Gojković, Irene Vujović", retorički pita Vesićg u intervjuu za Kurir.

Povodom optužbi da je on naredio ženama da izađu ispred Starog dvora, Vesić kaze da je to zato što oni tako razumeju odnos muškaraca i žena. "Oni su ulaskom prekinuli tu radionicu i te žene su izašle", kaže Vesić.

Protest u Beogradu

Alo!/Dejan Briza

Protest u Beogradu, Foto: Alo!/Dejan Briza

On ističe i da je laž da su došli da predaju pismo na pisarnici, jer je pisarnica Skupstine grada na Trgu Nikole Pašića.

"Šta radi Obradović u Skupstini grada Beograda, on je odbornik grada Čačka", podseća Vesić i dodaje da on nije dolazio da preda neko pismo već da upadne u gradsku kuću.

"Nasilje je jedina njihova politika", ocenjuje Vesić i pita da li su ponudili rešenje za KIM, bolju poziciju Srbije u međunarodnoj zajednici, bolji model dovođenja investirora, posto je, kako ukazuje, Vučić za ovih sest godina otvorio 200 fabrika...

Preporučujemo i ovo:

 

Vesić kaže i da bi im pametnije bilo da se potrude da ubede birače da imaju bolje ideje i da pokusaju da pobede vlast na izborima nego ovo što rade.

"Ali tu počinju njihovi problemi, jer ušta da ubede birace kada politiku nemaju", ukazuje on.

Povodom prednji upadima u redakcije, Vesić kaze da su za Dragana Ðilasa dobri mediji samo oni koji dobro pišu o njemu, kao i da su ga mnogi dok je bio na vlasti optuživali da potpuno kontroliše medije.

Vesić navodi da je u vreme Borisa Tadića i Ðilasa uhapšen urednik Glasa javnopsti Slavoljub Kačarević, Olivera Zekić saslušavana, zatvorena Borba, smenjena Ljiljana Smajlović.... "Ðilas je kao drzavni funkcioner bio vlasnik Presa i trgovao sa RTS i Studiom B".

Vesić kaže i da lideri SzS ne razumeju da privatni mediji imaju pravo na politički stav.

"Ðilas misli da ima pravo da disciplinuje privatne medije. Zato oni odlaze pred Pink, što je skandalozno", smatra Vesić i pita "šta bi bilo da mi odemo pred N1".

"Obradović je fašista, a u takvim sistemima postoji jedno telo koje usmerava sve medije, kao ono koje je vodio Gebels u nacističkoj Nemačkoj. To je Obradovićev i Ðilasov san. E taj fašista Obradović sada je postao lider SzS, a njegov ideolog Dimitrije Ljotić je pisao da su stranke zlo, da je demokratija isto što i komunizam, da svaki narod treba da ima samo jednog vođu. Nema opozicije u Evropi koju vodi fašista", ukazuje Vesić.

Goran Vesić

Alo!

Goran Vesić, Foto: Alo!

On je ocenio i da se demonstracije odrzavaju sa namerom da se oslabi Vučićeva pozicija i napredak Beograda u pregovorima o KiM, a kao drugi razlog vidi to da se oteraju strani investitori.

"Evo danas neko u Folksvagenu razmislja da li da dođe u Srbiju. Zamislite da ste investitor koji treba da ulozi milione u neku zemlju i onda vidite nekog ludaka kako s motornom testerom ulazi u državnu televiziju. Pobegli biste glavom bez obzira", kaže Vesić,

ističući da je njihova politika "sto gore, to bolje" i da ne razmisljaju da je naš nacionalni interes da resimo pitanje KiM.

Navodi i da Ðilas preti investitorima i pita šta će biti sa 200 000 radnika ako oni odu.

Upitan da li očekuje vanredne parlamentarne izbore, kaze da s se nada da će ih biti.

"Izborima se u demokratiji rešavaju konflikti, a naš stranacki interes je da izbori budu sutra. A da li su oni i drzavni interesi, odluka će zavisiti od situacije na KIM, u međunarodnoj zajednici, investicija", naglašava Vesić.

 

Što se tiče guzvi u Beogradu, objašnjava da svi veliki gradovi imaju velike radove i velike guzve, ali da se u Beogradu decenijama ništa nije radilo i da zato može da razume građane sto nisu navikli na velike radove.

Kada je reč o gondoli, navodi da postoji mnogo tvrđava na svetu gde postoji gondola, kao i da je povodom ovog projekta konsultovana i struka.