JAKI SAMO NA REČIMA Opozicija nije predala liste za izbore u Majdanpeku

Za tri dana ističe rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore u Majdanpeku, raspisane za 2. septembar, a do sada su proglašene samo dve izborne liste - SNS i PUPS, predata je i lista SPS, ali - nijedna opoziciona stranka nije predala listu.

Izbori u Srbiji
Ilustracija, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dveri i DJB su najavile učešće.

Rok za predaju izbornih lista ističe 17. avgusta, a deset dana pre održavanja izbora Opštinska izborna komisija proglašava zbirnu izbornu listu.

Vučević: Neki u SNS zaboravljaju da je narod uz Vučića!

"Do sad su proglašene dve izborne liste - SNS i PUPS, dok je lista SPS predata juče, ali nije još proglašena, jer ima nekih nedostataka, koje moraju da otklone", rekao je predsednik OIK Miloš Jovanović za Tanjug.

Učešće je, kaže, najavio pokret Dveri, verovatno će učestvovati i Dosta je bilo i Vlaška stranka, tako da Jovanović očekuje pet do šest stranaka.

"Još nemamo definitivan stav, treba da razgovaramo o tome", rekao je član Predsedništva PSG Rade Veljanovski tim povodom za Tanjug.

U Pokretu Dveri navode da su sakupili dovoljno potpisa i da će uskoro predati izbornu listu, čiji će nosilac biti dr Marko Radulović.

Član Predsedništva SDS Marko Ðurišić rekao je da ne zna da li će stranka učestvovati na izborima.

"Ne znam zaista. Zovite portparola. Ne znam da li tamo naš lokalni odbor funkcioniše i kako funkcioniše", rekao je Ðurišić za Blic.

Isti list navodi i da će "najambiciozniji" Savez za Srbiju najverovatnije propustiti izbore u Majdanpeku, jer će se, kako mu je rečeno, baš tih dana zvanično registrovati.

To potvrđuje i neformalni lider Saveza Dragan Ðilas za Tanjug.

"Savez za Srbiju će se formirati na osnivačkoj skupstini 2. septembra. Do tada cemo zavrsiti sve što je neophodno da bi se i formalno registrovali. Prvi izbori na kojima kao Savez mozemo da učestvujemo bi trebalo da budu lokalni izbori u Lucanima", kaže Ðilas i dodaje da će "odluku da li će pod ovakvim uslovima učestvovati na tim kao, i na svakim drugim izborima, donositi konsenzusom na Predsedništvu Saveza".

Jedna od "kandidatkinja", kako se potpisala na tviteru, nezainteresovanost opozicije za lokalne izbore u njenom gradu komentarisala je na sledeći način: "Gde su ostali? Gde je opozicija? Savezi? Šta je sa građanima Majdanpeka? Ostavljeni, zaboravljeni? Sram vas bilo!".

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 • Korisnik: Ostajem ovde
  16/08/2018 - 22:13
  Jedinu opoziciju na lokalmim izborima u Majdanpeku ce, kako stvari stoje, predstavljati Dveri i DJB. Zbog toga sto je nedavno lokalni lider DS presao u SNS.
 • Korisnik: dragan
  15/08/2018 - 09:32
  Zato sto su videli da nemaju sanse...
 • Korisnik: Kristina
  15/08/2018 - 08:09
  Opozicija i ne može očekivati nešto od tih izbora.
 • Korisnik: Tina
  15/08/2018 - 08:08
  I da predaju liste, ništa im neće značiti.
 • Korisnik: Anja
  14/08/2018 - 18:56
  Pa i da su se kandidovali nista ne mogu da ocekuju, jer oni podrske imaju 0%.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs