Sergej Trifunović
Tanjug
Sergej Trifunović

Tanjug

Sergej Trifunović, Foto: Tanjug

Vođe opozicije juče su napadnute od strane demonstranata, Dragana Đilasa su demonstranti jurili kaiševima, a slično je prošao i Sergej Trifunović koji je napadnut čim se pojavio na protestu.

Podsetimo se redom svih nasilničkih poduhvata opozicije: 

Motornom testerom u zgradu RTS-a

Demonstranti predvođeni liderom Dveri Boškom Obradovićem upali su 16. marta 2019. godine u zgradu Radio-televizije Srbije tražeći da se uključe uživo u program. Podsetimo, upad u RTS dogodio se tokom protesta pokreta „1 od 5 miliona“ predvođenih od strane lidera pokreta Dveri Boško Obradović, koji je zahtevao da bude primljen u program. Niz snimaka da je bilo prekomerne upotrebe sile tokom te noći, širilo se društvenim mrežama. Jedan čovek je ušao sa fantomkom i motornom testerom sejući strah pred sobom. Demonstranti su se oglušili o molbe policije da mirno napuste zgradu.

Nosio vešala po uzoru na nemačke okupatore, a ukinut mu pritvor

Na protestima pokreta "1 od 5 miliona" početkom februara prošle godine simpatizeri Dveri Slobodan Glišić i maloletni N. P. tokom protestne šetnje na Terazijana nosili su improvizovana vešala. Obojicu su se teretila za krivično delo rasna i druga diskriminacija, ali je Viši sud u Beogradu maloletnom NP.P. ukinuo pritvor. Na sledećem, desetom po redu protestu "Jedan od pet miliona" ponovo su se pojavila vešala, jednu na kraju kolone nosio je poslanik Dveri Srđan Nogo, a drugu, negde u vrhu kolone, jedan od učesnika protesta.

Paljenje knjiga

 

Tokom promocije "Knjige o Beogradu" zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, aktivisti Saveza za Srbiju protestovali su ispred galerije "Progres" gde je održana promocija. Kada je Vesić izašao, nasrnuli su na njega i ljude koji su bili sa njim, a zatim su pokušali da zaustave automobil kojim se zamenik gradonačelnika odvezao sa događaja. Ubrzo se pojavio i snimak na kom se vidi grupa ljudi koja u Knez Mihailovoj ulici pali Vesićevu knjigu. Vesić je ovaj incident nazvao primerom "nacističke politike" i pokušajem da se "uspostavi aparthejd u Beogradu". Objasnio je da svako spaljivanje knjiga neminovno podseća na nacističku Nemačku kada su tridesetih godina, po dolasku Hitlera na vlast, paljena dela levičarskih, liberalnih, jevrejskih i drugih autora čiji pogled na svet nije bio u skladu sa vladajućom ideologijom. Na lomači su se tada našla dela Hemingveja, Mana, Frojda, Roze Luksemburg, Marksa, Džojsa, Londona, Majakovskog… Deo opozicije oko Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića zapravo je i tada pokazao da isključivo nasiljem želi da ostvari svoje političke ciljeve.

Sergej Trifunović

Printscreen

Sergej Trifunović, Foto: Printscreen

 

Rušili gradilište tokom policijskog časa

Grupa bandita, pristalica predsednika beogradske organizacije Stranke slobode i pravde Marka Bastaća, usred korone, 28. aprila, tokom policijskog časa okupila se da ruši gradilište na Dorćolu. Bastaćeva rušilačka ekipa divljala je i uništavala postavljanje saobraćajne infrastrukture na uglu ulica Žorža Klemensoa i Venizelosove. U tome im je pomagao i partijski kolega Branko Miljuš. Na ovaj način, Bastać i grupica divljaka oko njega nastavila je sa politikom koju Bastać sprovodi sve ovo vreme, a to je politika rušenja i izazivanja haosa. Jedini cilj im je bio da unište grad i onemoguće normalan život ljudima posle vanrednog stanja, jer su rušili novu saobraćajnu infrastrukturu koja je trebala da bude spremna za Beograđane kada se ukinu mere borbe protiv koronavirusa.

Pročitajte još: