Srbi, Rosu, saradnja,
Alo
Srbi, Rosu, saradnja,

Alo

Srbi, Rosu, saradnja,, Foto: Alo

 

Nakon što je poljuljana pozicija Prištine u međunarodnim krugovima koja skoro svakodnevno trpi pritiske za njihovo ukidanje, a usled uvođenja taksi na srpske proizvode, na terenu se nastavlja represija kosovskih institucija posebno prema Srbima na severu Kosova i Metohije u cilju demonstracije sile i zastrašivanja srpskog naroda.Nakon više upada specijalnih policijskih jedinica Rosu na sever Kosmeta i pritvaranja Srba, danas se u hajku direktno uključio i sam premijer Kosova Ramuš Haradinaj koji je na svojoj Fejsbuk stranici zapretio kažnjavanjem uglednih privrednika na severu Kosova i Metohije, koji su podsećamo, odbili da podignu cenu proizvoda na namirnice i time pokazali solidarnost sa građanima nakon uvođenja anticivilizacijskih taksi.

Poznavaoci prilika na terenu govore da Priština za svoj prljavi posao ima podršku i nekih Srba, koji su ucenjeni i debelo plaćeni, kako bi cinkarili one koji se protive prištinskim taksama i namerama da se Srbi proteraju sa severa Kosova i Metohije.

Među imenima onih koji su potencijalni saradnici prištinskih obaveštajnih struktura pominju se D. S., G. D. ali i D. N., Z. R., Ć. B., D. N. kao i izvesni G. G. Skoro svi stanovnici opštine Leposavić, i članovi kosovske policije.

Inače kosovskom tužilaštvu koje je u aprilu prošle godine pokrenulo istragu protiv pograničnih policajaca na severu KiM, podršku i informacije upravo su dala četvorica Srba iz Leposavića D.S, B.P, Lj.V. i D.S., koji su kumovali istrazi koju je vodio tužilac Šućuri Suja, ekskluzivno saznaje Alo.

 

Rosu blizu prelaza Jarinje

Alo!

 

Naime, ova četvorica Srba od maja 2018. davali su informacije sa terena kosovskom policijskom inspektorijatu i kosovskoj obaveštajnoj agenciji, na osnovu kojih su kosovski specijalci sproveli nedavnu akciju hapšenja i prebijanja Srba na severu Kosova Metohije

 

ROSU, Kosovo policija

EPA

 

D.S. je učestvovao i u snimanju reportaže o ulasku srpske robe na koju je Priština uvela taksu od sto odsto, a koja je na teriroriju KiM ulazila preko "zelenog pojasa", koju inače obezbeđuju pogranični policajci koji su i bili predmet istrage. D.S. je tada postavio kamere kosovske obaveštajne agencije koje su snimale građane i privrednike koji su za potrebe lokalnog stanovništva dopremali robu ne bi li se izbegli prazni rafovi i humanitarna katastrofa u sredinama gde žive Srbi, koji isključivo koriste domaću hranu proizvedenu u Srbiji.

 

Sva četvorica, na žalost, pružili su operativnu i logističku podršku kosovskom policijskom inspektorijatu, kosovskoj obaveštajnoj agenciji i kosovskom tužilaštvu na dan sprovođenja akcije u kojoj su specijalne policijske snage u četiri opštine na Severu upotrebile brutalnu i prekomernu silu.

Nakon završetka akcije, zajedno su slavili hapšenja i prebijanja svojih sugrađana.

O pokušaju da podele i posvađaju Srbe na Kosovu i Metohiji više puta je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić ali i predstavnici Srpske liste. Nažalost u ovim podmuklim potezima Prištine, umešani su prsti i nekih zapadnih ambasada.

 

Komentari (4)

ors

21.06.2019 17:09

Fujjj srpski izdajnici!

Marko

21.06.2019 17:41

Zašto ne objavite puno ime i prezime izroda?

lule

21.06.2019 17:43

Tesko da mi Srbi mozemo opstati kad smo sami sebi najveci neprijatelji.

Dejan

21.06.2019 17:55

izbacite im slike...da svi vidimo te propalice...