Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

* Borimo se da nijedno dete u Srbji ne sme da bude predmet bilo čije obrade i nadzora

* Deca predsednika Srbije imaju pravo da zadovoljno, srećno i normalno žive

* Nadležne službe će raditi sve što mogu da spreče da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost 

 

Zabrinjava povećano interesovanje određenih lica i pojedinih obaveštajnih struktura za decu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar policije Nebojša Stefanović i poručio da će nadležne službe sprečiti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost.

- Borimo se da nijedno dete u Srbji ne sme da bude predmet bilo čije obrade i nadzora ili bilo kakve loše namere, a ne daj Bože da im se učini neko zlo - poručio je Stefanović odgovarajući na pitanja novinara.

Kako kaže, i deca predsednika Srbije imaju pravo da zadovoljno, srećno i normalno žive i da im niko ne preti i ne ugrožava njihovu bezbednost.

- Nadležne službe će raditi sve što mogu da spreče da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost ili da smatra da je dovljno da se obračunavaju sa bilo kojim detetom u našoj zemlji. Hoću da svi znaju u Srbiji da posebnu pažnju posvećujemo deci i njihovoj bezbednosti u školama i u saobraćaju i na internetu... A, što se tiče dece predsednika vodićemo računa da niko ne posmisli da ugrozi njihovu bezbednost ili da na bilo koji način vrši opservaciju njihovog svakodnevnog života, jer se radi o deci - naglasio je ministar.

 

Nebojša Stefanović

Alo!

Nebojša Stefanović, Foto: Alo!

Stefanović je tim osobama poručio da se "manu tih aktivnosti i da će državni aparat umeti na to da odgovori".

Aleksandar Vučić susreće se sa otvorenim pretnjama njegovoj deci, kako na društvenim mrežama tako i u javnosti, a pojavile su se i indicije da su neka lica pratila decu predsednik Srbije. Vučić se osvrnuo i na ovu temu i izneo informacije koje poseduje i otvoreno rekao kako to utiče na njega kao roditelja.

PROČITAJTE JOŠ:

- Ponosan sam na svu svoju decu i beskrajno sam srećan što ih imam i verujem da će biti dobri i uspešni. Stariji sin mi je običan radnik, slikaju ga na radnom mestu. Radi za platu od 500 evra. Tačno je da su određena lica pratila Milicu. Ja neću reći kojoj stranci pripada neko ko je rekao da treba "silovati Milicu kljakavu", možda to ne misli lider te stranke. Ja se ne dodvoravam nikome. Vidim po društvenim mrežama da Vukan nije moje dete. Ja sam beskrajno ponosan na svoju decu i mnogo ih volim. Važno je da budu dobri i pošteni ljudi. Videli smo i strane službe da slikaju Danila na javnom mestu. Mislio sam da je Milica najjača u porodici Vučić, koja retko plače. Nije plakala ni kao dete - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO: