Prebacuje krivicu na pokojnika:Slobodan Milošević
EPA/Saša Stanković
Prebacuje krivicu na pokojnika:Slobodan Milošević

EPA/Saša Stanković

Slobodan Milošević, Foto: EPA/Saša Stanković

Još uvek rešenja za problem Kosova nema ni na vidiku, ipak nekadašnji savetnik Slobodana Miloševića Vladan Kutlešić ima zanimljiv predlog za rešenje problem Kosova.

Profesor prava na Univerzitetu "Union Nikola Tesla", nekadašnji profesor Fakulteta političkih nauka i specijalni savetnik Slobodana Miloševića Vladan Kutlešić, komentarisao je za nedeljnik Ekspres dokument koji je premijer takozvane Republike Kosovo Ramuš Haradinaj podelio ambasadorima zemalja Kvinte kao platformu za dijalog s Beogradom.

- Najpre da razjasnimo, reč je o vrlo ozbiljnom dokumentu. Po jeziku i tehnologiji vidi se da se zasniva na njihovom pravu. Ono polazi od pojedinačnih slučajeva i tako stvara principe - rekao je Kutlešić, a zatim izneo svoju viziju rešavanja problema na Kosovu.

- Idealno bi bilo kada bismo za sever Kosova izdejstvovali status Severne Irske. Svima treba da bude jasno da u toj podeli uloga Srbi nisu Englezi, već Irci, a da su karte u rukama Engleza, odnosno Albanaca - rekao je on i dodao:

Pročitajte još:

Podsetimo Sporazum na Veliki petak ili Sporazum iz Belfasta potpisan je 1998. godine i odnosi se na rešavanje statusa Severne Irske između Republike Irske i Velike Britanije, odnosno katolika i protestanata. Radi se o kompleksnom sporazumu, koga čine dva osnovna dokumenta i veliki broj sprovedenih sporazuma.