Milo Đukanović
Associated Press

 

Milo Đukanović

Associated Press

Milo Đukanović, Foto: Associated Press

Mogu mi pljunuti pod prozor! I ništa više!

Ovo je odgovor paroha bokokotorskog Momčila Krivokapića na pitanje kako komentariše krivičnu prijavu koju je protiv njega i dvojice istoričara iz Srbije - Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića - Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podneo Crnogorski pokret.

Terete ih za "krivična dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore, izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje". U prijavi navode da su 7. novembra učestvovali na skupu organizovanom pod motom -Pokoljenja djela sude- u Budvi, a u organizaciji NVO "Srpski narod Boke".

Pročitajte još:

Oni su naveli da je Crnogorski pokret fantomska organizacija koja tumači poruke i citate istorijskih ličnosti i vladara Crne Gore iz 19. i 20. veka kao rasnu i versku mržnju i poziv na rušenje ustavnog poretka, što su obične besmislice.

- Crna Gora iz vremena dinastije Petrović Njegoš i Crna Gora režima Mila Đukanovića nemaju ništa zajedničko jedna s drugom. Reč je o dve državne tvorevine koje se isto zovu - dodali su istoričari kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, pa su se skupu u Budvi obratili video-linkom.

Komentari (2)

serbo

22.11.2018 20:31

slobo ti si ga stvorio.

Dragutin

23.11.2018 10:13

Đe je to Crna Gora na nogama? Kakav vam je ovo bolesni naslov? Crni novinari na šta ste vi sve spremni. Jadna vam je profesija.