Siniša Mali
Printskrin
Siniša Mali

Printskrin

Siniša Mali, Foto: Printskrin

* Odbor za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta zasedaće u četvrtak 21. novembra

* Na dnevnom redu sednice Odbora biće i donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog

* Prethodno je Nastavno-naučno veće FON-a donelo odluku da podrži stav etičke i naučne komisije tog fakulteta

Komisija je zaključila da doktorat aktuelnog ministra finansija u Vladi Srbije nije plagijat. Međutim, veće je donelo odluku da se Malom izrekne mera javne osude, koja nema nikakve posledice po njegovu doktorsku tezu. 

Pročitajte još:

Da podsetimo, etička komisija je naglasila da nije sporno da doktorska disertacija ministra Siniše Malog sadrži nedostatke, ali da definitivno nije plagijat. 

Minimalac raste za 3.000 dinara, a stižu i veće penzije! Sve počinje 1. januara!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 18.11.2019. 16:13 - 18.11.2019. 16:22 Stopa nezaposlnosti u drugom kvartalu 2019.

Nakon što je stručna komisija Fakulteta organizacionih nauka Odboru za etička pitanja Univerziteta u Beogradu poslala izveštaj na više od 699 stranica u kojem analizira doktorsku disertaciju ministra finansija Siniše Malog, univerzitetski odbor za etička pitanja potvrdio je mišljenje stručne komisije Fakulteta organizacionih nauka da doktorat nije plagijat.

Povezane vesti:

Ipak, Mali je uložio žalbu na odluku o meri javne osude pre samo tri dana, odnosno 15. novembra. Munjevita reakcija Odbora je da zakaže novu sednicu pre nego što su se papiri od predate žalbe slegli.

Siniša Mali: Veća ulaganja u inovacije

AUTOR: Alo!; DATUM I VREME: 08.11.2019. 13:43 Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima fondacije „Konrad Adenauer Štiftung", koju je predvodio zamenik generalnog sekretara Gerhard Valers. Siniša Mali, Foto: Promo S obzirom na to da Valers učestvuje u formulisanju fondacijskih programa širom sveta, pa i u Srbiji, istakao je da su obrazovanje i ulaganje u inovacije dve veoma značajne oblasti.

Ovakva ekspeditivnost ne bi čudila da žalba koju je Siniša Mali uložio nema oko 3.000 strana, i da istovremeno, rektorka Ivanka Popović trenutno nije u zemlji, pa se postavlja pitanje, da li je uopšte ova žalba uzeta u obzir.

Siniša Mali

Printscreen/Studio B

Siniša Mali, Foto: Printscreen/Studio B

Pretpostavka da je 3.000 strana pročitano za svega par dana, i da je sadržaj te žalbe objektivno analiziran, pa je brže-bolje zakazana nova sednica, govori u prilog tome na kakav neprofesionalan način je pristupano u ovom žalbenom postupku.

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare

 

Komentari (1)

Danko

19.11.2019 09:56

I da su podelili izmedju sebe ne bi mogli da pročitaju. A o analizi se ne može govoriti.