Andrija Mandić
PrintscreenFacebook
Andrija Mandić

PrintscreenFacebook

Andrija Mandić, Foto: PrintscreenFacebook

- Mi se toliko godina borimo i ponosni smo na tu borbu. Sada su se pojavili crnogorski oligarsi koji nam kao objašnjavaju kako postoji neki sudski proces protiv nas zbog kojeg mi ne možemo da budemo na funkcijama. Kao da je taj sudski proces održan u SAD, a ne u zarobljenoj Crnoj Gori - kazao je Mandić.

On je dodao da je Milan Knežević više dana proveo u zatvoru, nego mandatar u politici.

- Nebojša Medojević je štrajkovao glađu, mi smo se toliko borili protiv ovoga režima, i to svi znaju i, ponavljam, ponosni smo na tu borbu. I sad nam neko kaže neka, neka to, zaboravimo sve to, ima jedan dobar drug Miška Perovića, on je dobar ekspert, on će to. U svim ovakvim režimima je sa onima koji su bili žrtve toga režima urađena je slična stvar, koja je urađena s nama. Apelacioni sud bi odmah sad nakon promene vlasti trebalo da izađe i da poništi sve i da zatvori taj slučaj - kazao je Mandić.

Dragan Đilas

Vladimir Marković

Dragan Đilas, Foto: Vladimir Marković

On je istakao da se v

- Treba da nosilac liste kaže čekaj malo, vi imate 4 poslanika. Mandatar treba kada pripremi svoje predloge da pođe u stranke da kaže ja mislim da bi ovako trebalo Vlada da izgleda, pa ako ne dobije podršku, da menja sve dok ne dobije podršku svih. Ali moram da kažem da je ta optika ko je tas na vagi je vrlo promenljiva. Može bilo ko od poslanika da kaže ja neću ovo da podržim. Može na primer kolega iz Ujedinjene Crne Gore da kaže ja neću da podržim taj predlog i onda je on taj tas na vagi. Ovde se stvara neka iluzija da su jedini tas na vagi ta četiri poslanika URE - kazao je Mandić.

Ipak je u jedno siguran.

- Ja znam da ćemo mi sigurno dobiti Vladu - poručio je Mandić.

Kako je dodao Mandić, uveren je da bi stvari bile drugačije da mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije nije trenutno u bolnici.

- Ja osećam da nedostaje, jer sam ubeđen da bi se i naš mandatar drugačije ponašao da je mitropolit tu. Pretpostavljam da je i naš mandatar glasao DPS dok se nije desio ovaj napad na crkvu - kazao je Mandić.

Govoreći o porukama Aleksandra Vučića, mandić je kazao da se Vučić našao u sličnoj situaciji kao crkva.

- To što sam ja dobar prijatelj sa Vučićem, to ne znači ništa jer sam ja odgovoran političar. Prirodno je da mi srpski političari van Srbije budemo u dobrim odnosima sa predsednikom Srbije koga je narod izabrao. Ali iz Crne Gore vidim jednu ružnu kampanju koja se vodi protiv patrijarha Irineja - kazao je on.

Pročitajte još: