Aleksandar Vučić
Shutterstock
Aleksandar Vučić

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Dodaje da još nisu potvrđeni svi sastanci, ali da je moguć susret sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, potpredsednikom Majkom Pensom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robertom O Brajanom, kao i da će imati susrete i sa drugim ljudima.

- To će biti važni susreti za nas, da dalje unapređujemo odnose sa SAD - rekao je predsednik.

- Dobio sam priliku, tamo će govoriti svi važniji Amerikanci, čak i predsednik Tramp. Neću ja biti tamo "na marginama" skupa, već ću imati prave susrete - kazao je predsednik Srbije.

Sa Amerikancima, ističe, nije lako razgovarati, ali bar znate na čemu ste.

- Sa drugima mi je mnogo teško i da znam na čemu sam. Iako imam ogromno iskustvo u svemu tome, imam i tremu i strah - kaže Vučić.

Objasnio je da je pozvan da ide na taj veoma važan kongres zbog svega što je Srbija uradila po pitanju Jevreja.

Vašington

Profimedia

Vašington, Foto: Profimedia

- Mi smo jedna od retkih zemalja koja je donela zakon o povraćaju imovine za Jevreja odnosno njihove nalsednike - rekao je Vučić podsetivši da je na dan obeležavanja Holokausta okačio zastavu sa Davidovom zvezdom na zgradu Predsedništva Srbije.

Vučić je podsetio i na zajedničko stradanje Srba i Jevreja tokom Drugog svetskog rata.

Predsednik će par dana posle posete Vašingtonu otići u Berlin i kaže da isto ima tremu i zbog odlaska na sastanak sa Angelom Merkel.

- Imam i tremu i strah i pred odlazak kod Merkel, brinem za svaku reč. Da ne pogrešim nešto i da izvučem najviše što možemo, a da izgubimo najmanje što moramo - dodao je Vučić.