Opozcijam, protest
Printscreen ALO
Opozcijam, protest

Printscreen ALO

Opozcijam, protest, Foto: Printscreen ALO

 

Večerašnji protest opozicije nije mogao da prođe bez incidenta. Posle šetnje i okupljanja ispred RTS više učesnika protesta "1 od 5 miliona" probilo se večeras do ulaznih vrata Narodne skupštine Srbije kada su pokušali da nasilno upadnu u ovu državnu instituciju.

Prilikom pokušaja upada došlo je do guranja, a zatim i sukoba između učesnika protesta među kojima je bio i lider Dveri i član Đilasovog Saveza za Srbiju Boško Obradović koji je uzeo državnu zastavu sa kojom je pokušao da razbije staklo i provali vrata Narodne skupštine u kojoj je inače poslanik. 

 

Kada je jedan deo okupljenih video šta se dešava krenuli su da Obradoviću iz ruku otmu zastavu zbog čega je došlo do međusobnog koškanja. Dok je lider Dveri nasilno pokušao da upadne u Skupštinu Srbije čuli su se povici iz mase: "Razvaljuj mamu im je*em"

Dalje incidente sprečilo je skupštinsko obezbeđenje.

 

 

Pre nego što su potrčali uz stepenice zgrade parlamenta, organizatori su poručili da su oslobodili jednu instituciju, a da će osloboditi i druge.

opozicija, portest, upad

Printscreen ALO

opozicija, portest, upad, Foto: Printscreen ALO

 

"Kao što smo kucali na vrata Rektorata, tako sad kucamo na vrata skupštine", poručili su organizatori.

Veliki broj učesnika protesta i bio je na vratima zgrade parlamenta, noseći dve zastave Srbije, a mobilnim telefonima snimali su ulaz u parlament.

opozicija, portest, upad

Printscreen ALO

opozicija, portest, upad, Foto: Printscreen ALO

 

Kada su došli ispred zgrade Skupštine Srbije, na stepenište je izašlo nekoliko pripadnika skupštinskog obezbeđenja u civilu, koje ih je upozorilo da se ne penju dalje, ali oni su prošli pored njih.

Veći deo učesnika protesta je nastavio šetnju, dok je jedan deo na kratko još ostao ispred vrata parlamenta nakon čega su se pridružili koloni.

opozicija, portest, upad

Printscreen ALO

opozicija, portest, upad, Foto: Printscreen ALO

 

Organizatori su rekli da je ovo što se videlo večeras na protestu samo upozorenje.

 

 

 

Komentari (2)

mimi

07.12.2019 20:52

Sada imaju internet pa im TV i ne treba..

milica

08.12.2019 08:51

Drzava tolerancijom ovakvih ispada protiv bahatih izgrednika koji napadaju institucije sistema skupstinu i predsednika drzave salje potpuno pogresnu poruku narodu.Proglasis se opozicionarom i mozes da radis sta hoces i niko ti nista ne moze. Ovde se ne rad o napadu na Vucica vec o nepostovanju institucije predsednika drzave. Bahati pojedinci koji to gledaju dobijaju vetar u ledja da mogu napasti i policajca,lekara, profesora us koli, vaspitacicu,itd. a da zato nece odgovarati.