Aleksandar Vučić
Alo!/Masanori Jošida
Aleksandar Vučić

Alo!/Masanori Jošida

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

SNS će imati sigurnu većinu, a potencijalni bojkot predstojećih parlamentarnih izbora Saveza za Srbiju (SZS) ojačaće Pokret slobodnih građana (PSG) i Sergeja Trifunovića uvesti u Skupštinu! To je zaključak koji se može izvesti ako se pogledaju trenutni rejtinzi stranaka.

Naime, prema najnovijim istraživanjima, koalicija okupljena oko SNS-a ima podršku 53,4 odsto, dok je druga politička snaga opozicioni blok Savez za Srbiju, koji bi, da su izbori danas, osvojio 11,3 procenta. Međutim, stvari se mogu potpuno promeniti na izborima zakazanim za proleće jer Đilasov Savez najavljuje bojkot, te bi PSG Sergeja Trifunovića, koji sada ima oko 5,4 odsto, mogao lako skočiti na drugo ili treće mesto po snazi, ocenjuju naši sagovornici.

Pročitajte još:

Politički analitičar Branko Radun naglašava i da je priča o bojkotu dela opozicije okupljene oko SZS-a zapravo kampanja pre kampanje, ali ocenjuje i da će se njihovi glasovi u slučaju da ipak donesu definitivnu odluku o neizlasku na izbore razliti na više mesta.

- Ukoliko bi Đilasova ekipa bojkotovala izbore, jedan dobar deo njihovih birača bi se opredelio za Sergeja Trifunovića, dok bi deo stao uz Aleksandra Šapića. Dobar broj bi otišao i u apstinenciju. Ali definitivno bi taj njihov bojkot uveo Sergeja u Skupštinu - naglašava analitičar.

- Ali nisam do kraja siguran da će SZS bojkotovati izbore, bez obzira na to što oni sada pričaju da hoće, konačnu odluku sigurno neće doneti pre Nove godine. Oni sada tvrdeći da će ići u bojkot pre svega žele da „očiste“ opozicionu scenu i predstave samo sebe kao jedinu pravu opoziciju, prozivajući ostale da su „Vučićeva opozicija“ samo zato što nisu za bojkot - komentariše analitičar.

Šešelj: Ja ću i ovog puta presuditi i odlučiti ko će biti predsednik Hrvatske!

AUTOR: J.Đ. DATUM I VREME: 27.08.2019. 20:41 Doveo sam dragu Kolindicu na vlast Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/Vladimir Marković * Lider radikala i ovaj put uveren da će on izabrati novog predsednika Hrvatske * Pobednik će biti onaj koga Šešelj odabere * Ima iskustvo sa Kolindom U Hrvatskoj se bliže predsednički izbori, kampanja se zahuktava, a Vojislav Šešelj, lider SRS-a, tvrdi da će i ovog puta pobedu odneti onaj kandidat koga on odabere.

Da su realne pretpostavke da bojkotom Saveza za Srbiju jedan deo tih glasova ide Sergeju Trifunoviću, a drugi Aleksandru Šapiću, potvrđuje i analitičar Vladimir Vuletić.

 

- Ukoliko deo opozicionih stranaka ne izađe na izbore, vrlo je verovatno da će se jedan deo tih glasova preliti onim opozicionim strankama koje na izbore izađu i one će ojačati. Stranke koje uđu u bojkot sebi će napraviti ozbiljan problem za budućnost - kazao je on za „Alo!“ i dodao da u budućnosti očekuje jačanje desničarskih stranaka jer se to dešava svuda u svetu.

Prvi test u Medveđi

Lokalni izbori u Medveđi biće održani 8. septembra, a za njih su prijavljene liste „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Medveđu“, koju čine SNS, SPS i Jedinstvena Srbija, zatim, PUPS, odnosno „Milan Krkobabić - Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Medveđa je Srbija“, SRS „Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj“, lista Srpske desnice, koju vodi Miša Vacic, kao i „Partija demokratskog delovanja - Fljorim Sahiti“.

Povod je ozbiljan! Vučić nije pozvan!

AUTOR: Agencije/D.S. DATUM I VREME: 28.08.2019. 10:25 - 28.08.2019. 10:32 To će biti drugi važan događaj na kome Srbija neće biti zastupljena u skladu sa svojom istorijskom ulogom i statusom sile pobednice Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Mario Orbalj * Na adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića još nije stigao poziv iz Poljske da prisustvuje obeležavanju 80.

 

Savez za Srbiju neće izlaziti na ove lokalne izbore jer, kako su naveli u saopštenju, „ne postoje nikakvi uslovi za održavanje fer izbora“. Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić boraviće 3. septembra u opštini Medveđa, potvrdio je predsednik opštine Nebojša Arsić, navodeći i da će tamo biti održan „veliki miting“ u sportskoj hali.

BONUS VIDEO: Snimak autoputa Miloš Veliki dronom