Aleksandar Vulin
Printscreen
Hrvatska vojska

Profimedia

Hrvatska vojska, Foto: Profimedia

* Povodom 24. godine od operacije " oglasio se ministar Vulin

* Hrvatskoj uputio brutalnu poruku

* Dotakao se i naoružavanja

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da problem zbog činjenice da se Srbija naoružava može da ima samo neko ko ne misli dobro Srbiji, jer oružje nikada neće biti zloupotrebljeno.

"Mi se borimo za mir, živimo za mir, da li će Srbija da napadne Hrvatsku neće. Slobodno, što se mene tiče, bolje da daju za socijalna davanja, za bolnice, puteve ... nemaju potrebu da kupuju oružje. Nemaju protiv koga da ga upotrebe. Srbija nije ta, a međusobom pretpostavljam neće ratovati", rekao je Vulin za TV Pink.

Dodao je da bi Srbija mogla da se pita zašto se naoružavaju zemlje koje su članice najvećeg vojnog saveza.

Aleksandar Vulin

Printscreen

Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

 

Vulin je podsetio da je Srbija vojno neutralna i da mora biti spremna da brani svoj narod i suverenitet.

Vulin je komentarišući, kako kaže, napade na Rusiju, pa i na Ruski humanitarni centar u Nišu, podsetio da Srbija nije htela da bude deo histerije oko uvođenja sankcija Moskvi i da mnogima smeta hrabrost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Smeta kada imate lidera male zemlje da kaže tako veliku stvar koju misli većina Evrope ali ne može da kaže, zato je potrebno sve to rušiti iznutra. Potrebno je da nađete nekoga ko će da kaže nešto što ne bi rekao ni Šiptar u Prištini", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, bilo je potrebno naći nekoga da optuži Ruse za to što u Prištini nema Srba, da kaže nije kriv ni Tači ni Veselji.

 

"To možete da kažete samo ako imate lošu nameru prema Srbiji i date opravdanje onima koji su Srbe proterali i ubijali. Uvek je potrebno opravdanje koje dolazi iz naroda žrtve", rekao je Vulin.

"Tako nađete Srbina poput Rade Trajković koja kaže niste krivi vi sto ste nas ubijali već Rusi", kazao je Vulin.

Ministar je podsetio na značaj podrške koju Srbija na svim poljima dobija od Rusije i dodao da je formiranje vojske Kosova - te paravojne formacije, najveća bezbednosna pretnja jer naoružavate ratne zločince.

Vulin je rekao da za zločine nad Srbima niko nije odgovarao, da mnogi međunarodni činioci koji su bili na Kosovu, tek kad im istekne mandat i odu kući počinju da govore istinu.

Tako je naknadnu pamet pokazala i Karla Del Ponte, koja je pisala o zločinima i žutoj kući, rekao je Vulin i podsetio kako je bilo kada je Ramuš Haradinaj otišao u Hag, da su svi svedoci pobijeni, da su nestali dokazi, da je i u Hagu uništavana dokumentacija o žutoj kući.

"HARADINAJ LAŽE" Izdao naređenje! Kosovske snage krenule! Izvršen stravičan udar na Srbe!

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!