Predsednik proglašava mandatara u naredna tri dana

Obilazak počeo u 10 časova

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar, obišli su danas završne radove na izgradnji objekta Galerija Belgrade, u okviru projekta Beograd na vodi.

- Ovde ima oko 2.850 radnika na Beogradu na vodi, oko 2.650 radnika je iz Srbije, ostalo su stranci. Hvala Alabaru na fantastičnom radu, za mesec, mesec i po dana biće otvoren šopin mol, vidite kako nam kula napreduje, za koju niko ne veruje da će uspeti, to će biti nova slika Srbije, ponosan sam na sve ljude, ali i na prijateljstvo i veliki posao koji je Alabar ovde uradio. On je napravio Burž Kalifu, zahvalan sam mu što posvećuje toliko pažnje Beogradu - rekao je Vučić. 

- Najviša zgrada Srbije, najviša zgrada jugostiočne Evrope će biti gotova za godinu i mesec dana, to sam dogovorio sa Alabarom, naše je samo da spremimo vatromet - rekao je Vučić. 

- Ovo je naše najveće gradilište, radi oko 200 stranaca iz Turske, Filipina i drugih zemalja, ovde radi ukupno 2.850 ljudi, ponosan sam na ovo što radimo. Ovaj glavni centralni deo je mnogo lep, to je najveći šoping mol u ovom delu Evrope - rekao je Vučić tokom obilaska.

Predsednik je istakao da Beograd postaje svetska metropola i da će moći da privuče veći broj turista.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Vučić kaže da je Srbija najbolja u Evropi kada je reč o stepenu zaraze virusom kovid-19.

- Kada to prevaziđemo, moći ćemo da idemo napred - poručuje predsednik.

Vučić je rekao da je srećan kada vidi svoje političke protivnike da šetaju po promenadi, jer to znači da su ga prihvatili.

Komentarišući izgled šoping mola, predsednik je rekao da se objekat prostire na 300.000 kvadrata.

Na pitanje o formiranju vlade, predsednik je rekao da će mandatar biti poznat verovatno u naredna tri dana, a zasigurno za manje od sedam.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Alabar: Važno je videti nasmejane ljude

- Zaista imamo neverovatnu mogućnost da vidimo šta se uradilo sve u Beogradu na vodi, ovo je grad u koji vredi ulagati. Imali smo veliku podšku od Vlade Srbije i predsednika Vučića. To je zemlja u usponu, čast mi je što imam priliku ovde da radim.

- Važno je da vidimo srećne i nasmejane ljude, ne radi se samo o novuc koji je uložen, pitanje je i otvorenih radnih mesta, radi se i o Vladi Srbije, koja će da naplati poreze. Ovde smo pored novca, uložili i ugled i reputaciju. Važno je da dolaze i lokalni investitori, da ima i stranih ulagača - rekao je Alabar. 

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Obilazak je počeo u 10.00 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sa predsednikom Vučićem u obilasku galerije su i ministar finansija Siniša Mali i gradonalčenik Beograda Zoran Radojičić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi