Aleksandar Šapić
Alo!/Marko Đoković
Aleksandar Šapić

Alo!/Marko Đoković

Aleksandar Šapić, Foto: Alo!/Marko Đoković

Predsednik Opštine Novi Beograd i stranke SPAS Aleksandar Šapić izjavio je da je pogrešno i besmisleno tražiti ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On smatra da su tim zahtevom učesnici protesta "1 od 5" miliona obesmislili sve svoje prethodne zahteve.

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

"O dobrom delu zamerki vlastima koje su iznosili u početku, i sam sam govorio proteklih godina: da se promene izborni uslovi, jednaka vidljivost u medijima... A onda, odjednom, hoće ostavku Vučića. Pa čovek je uzeo dva miliona glasova na izborima. Time su obesmislili sve prethodne zahteve. Ne želim da se tako politički preporučujem", rekao je Šapić odgovarajući na pitanje zašto ne učestvuje na protestima "1 od 5 miliona".

Na pitanje šta misli o Savezu za Srbiju i zašto nije njihov deo, Šapić kaže da nije želeo da bude u situaciji u kojoj svako malo mora da objašnjava zašto je neki član nešto uradio ili izjavio, što se često, kako dodaje, i među njima dešava, ali da to ipak ne znači da tamo nema nekih stvari sa kojima se ne slaže.

On ističe da poštuje svačiji stav, ali da je njegov način delovanja drugačiji, "da ne kleveće, ne širi mržnju, ne podmeće". "Ne želim da urušavam društvo, povlačim poteze koji nisu ljudski, pa makar nikad ne došao na vlast", kaže Šapić.

On dodaje i da bi bilo neozbiljno da isključi koalicionu saradnju sa DSS, sa kojima, kako napominje, ima dobar odnos. "Međutim, konkretan dogovor još nije blizu, jer nisu blizu ni izbori", rekao je Šapić.

Aleksandar Šapić

Alo / Marko Metlaš

Aleksandar Šapić, Foto: Alo / Marko Metlaš

 

Komentari (9)

zix

20.05.2019 10:36

Čovek normalno rezonuje, zadobio je moje simpatije.

MilanI

20.05.2019 14:00

@zix - Ovo je jedini politicar u opoziciji za koga bih glasao. Bio je razuman i kao sportista, a i sada se vidi da je stabilan i pragmatican. Pozdrav iz H. Novog

ja

20.05.2019 14:06

covek se proslavio u sportu nije mi jasno sto mu je uopste trebala ova politika

Kalimero

20.05.2019 16:50

@ja - A čime da se bavi sada posle sportske karijere? Nije on zaradio stotine miliona € pa da može da uživa do kraja života a sem sporta on za drugo ništa nije ni sposoban - diplome su kupljene tako da je to samo forma ali stvarnog znanja i sposobnosti nema tako da mu jedino politika ostaje. Ako ništa drugo bar mu je ova izjava poštena i korektna, bar neće da bude politička prostitutka.

Nikola

21.05.2019 11:17

Rece bivsi sportista koji zaposljava po Novom Beogradu u gr.upravama radikale Seseljeve, njegovog sina i druge. Ok znamo da si za ovu vlast.

Lana

21.05.2019 13:05

Uvek sam ga poštovala kao vrhunskog sportistu,momčinu, jednog lepog čoveka! Nekada se pitam ...Šta mu je politika trebala ? Ali...Jedan je od retkih iz opozicije koji je ostao normalan!

dragan

22.05.2019 12:49

Sta reći? Mnogo je onih koji podržavaju vlast a malo onih koji su na strani naroda.To što je on bio uspešan sportista ne znači da je mnogo pametan, da je za sve sposoban i da su mu namere poštene. Ja sam iz naroda i uvek sam uz narod i to uz onaj deo naroda koji ne podrzava vlast. Čovek je ušao u politiku iz interesa, iz interesa proizilazi i ovakav njegov stav prema AV.Tipičan primer dodvoravanja. Malo nam je režimskih hvalospeva i samoreklame pa nam jos i on treba. Odvratno, za svaku osudu.

Dragan

22.05.2019 15:14

Realno za par godina on će biti gradonačelnik Beograda. Treba da još malo "sazri" ali on se ozbiljno već sada preporučuje glasačima.

tera

22.05.2019 19:47

Covek radi najbolji nacin, koristeci Gandijev avet. Ako hoces da nesto promenis pocni od sebe i tako radi, an e sto ces drugima govoriti sta i kako. I ja njega vidim kao buduceg graonacelnika Beograda. A ne ovog iz Dveri koji bi samo nesto lomio i lupao a realno jedva cenzus presao.