Aleksandar Vučić
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd spremio mere protiv Prištine, koja je pre devet meseci uvela takse, i naglasio da će se sa njima ići posle sastanka u Parizu.

"Spremili smo mere. Gledaćemo da ne pogode Srbe na KiM, zato su one ograničene, ali vrlo snažne i oštre. Nećemo ići s njima dok se ne završi sastanak u Parizu", rekao je Vučić povodom razgovora sa predstavnicima Srba sa KiM.

Kako je dodao, njegov zadatak u Parizu će biti da upozna predstavnike Evrope, Merkelovu i Makrona, o odgovoru Srbije posle devet meseci anticivilizacijskih taksi, rezoluciji o tzv. genocidu, formiranju vojske, nesprovođenju Briseskog sporazuma od strane Prištine.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

 

 

Predsednik je rekao i da znamo da su jedinice ROSU u pripravnosti i da nameravaju da hapse Srbe, i pozvao međunarodnu zajednicu da spreči takav razvoj događaja.

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je, posle sastanka sa oko 140 političkih predstavnika Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji, da su izrazili zabrinutost zbog toga što se pripremaju akcije specijalnih jedinica na Kosovu i da je pripremljeno hapšenje više desetina lica srpske nacionalnosti na KiM.

"Molimo i upozoravamo međunarodnu zajednicu da to spreči, jer u ludilu borbe albanskih strnana na Kosovu za rejtinge na kraju stradaju Srbi", poručio je Vučić.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Takođe, zamolio je predstavnike Kvinte koji su, kako je rekao, bili zabrinuti za ono što se dešavalo na izborima 2017, da pokušaju da spreče provokacije i akcije usmerene iseljavanju Srba sa KiM.

Kazao je da su pripremljene mere i da se vodi računa da ne pogode Srbe na severu KiM i da će zato biti ograničenog karatera.

"Dok će neke biti vrlo snažne i vrlo oštre, nećemo ići sa njima do završetka sastanka u Parizu", naveo je Vučić.

Kazao je da će na sastanku u Parizu upoznati Mereklovu i Markona o odgovoru Srbije na takse posle devet meseci, kao i na reozoluciju o genocidu i formiranju vojske Kosova, nesprovođenja brsielskog sporazuma...

Nebojša Stefanović

Printscreen

 

"Oni koji su mislili da će u Parizu biti nekih razgovora, greše, neće biti nikakvih razgovora dok ne ukinu takse. Možemo o lepom vremenu da razgovaramo, a o statusu KiM neće biti razgovora, dok ne ukinu takse".

Vučić kaže da Albanci misle da je njihov bezobrazluk i drskost važnija od svega i da misle da se isplati da stvaraju novu realnost.

Poručio je, ironično, da je odlučio da ne bude neposlušan, pošto je video da mu u američkim izveštajima prete, kao da će na još nešto hrabriji način i otvorenije da zasutpa, intereese našeg naroda, ali i da se borim protiv ludila Albanaca.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Ukinite takse i razgovraćemo o čemu hoćete, ako ne, pričaćemo o lepom vremenu i dobrim bokserima u Prišitni, na primer. Nema dijaloga dok se ne privedete poznanju prava i dok ne počnete da poštujete norme međunarodnog prava. To će biti moja poruka Mereklovoj i Makronu", naveo je on.

Predsednik je razgovarao sa Srbima sa KiM nakon što su kandidati Srpske liste ubedljivo pobedili na izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na KiM, a pre sednice Skupštine Srbije o Kosmetu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvuje oko 140 predstavnika Srba, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Miroslav Lazanski

Printscreen

 

Komentari (10)

Kuku nama

24.05.2019 15:03

Stid me koliko smo jadni!!

Aca

24.05.2019 15:20

Ha ha ha ha...baš ste duhoviti

Mila

24.05.2019 15:25

Mora im se jednom za svagda postaviti granica!Nema vise tolerisanja!

Borko

24.05.2019 16:25

Svako strpljenje ima svoje granice, nase su davno prevazidjene.

Mira

24.05.2019 16:40

Ako niko nece da reaguje imamo i mi nase mere!

Zoki

24.05.2019 16:46

Kladim se do od toga nema ništa. Ko i do sad.

sva

24.05.2019 16:57

Srbija nece mirno gledati na ono sto Prisitna radi Srbima na KIMu

Časlav

24.05.2019 17:35

Dosta smo trpeli provokacije i postupke Prištine.

Кики

24.05.2019 19:01

Србија је више него толерантна и стрпљива,али и томе дође крај...

Rale

24.05.2019 19:58

Auuuu! Ja sam na zapadui vidim da svi drhte i pantalone im se tresu a zubi im zvokoću. Sad ne znaju šta da rade pa će naj verovatnije da pozovu Prištinu da ih posavetuje !!!